"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimecres, 22 de març del 2017

El "temazo" del dimecres. Diversos - "L'Estaca".


Avui fa 50 anys exactes del debut dalt d'un escenari del gran, el mític, l'entranyable, Lluís Llach. Va ser precisament a la meva ciutat, a Terrassa, al teatre del Centre Social Catòlic del carrer Font Vella el 22 de març del 1967. Diuen que en Lluís estava fet un flam i que, com en moltes altres ocasions posteriors, van haver d'empenye'l cap a l'escenari.

Ahir en Lluís va tornar a trepitjar el teatre que el va veure debutar, per participar en l'homenatge que li va organitzar el programa "El matí" de Catalunya Ràdio, presentat per la Mònica Terribas. Hi van intervenir alguns testimonis del concert de fa 50 anys, la mestra de música del Lluís a Verges quan era un vailet de poc més de set anys, de qui vam (i va) saber que era tieta de l'actual president de la Generalitat Carles Puigdemont, i alguns músics convidats que van interpretar algunes peces del repertori d'en Lluís Llach.

Us deixo l'enregistrament personal de la peça final, l'Estaca, interpretada per un grup de músics amb el cantant dels Cheb Balowsky, en Yacine, al capdavant. Una Estaca cantada en algerià, amazic, català i grec.

2 comentaris:

  1. Mestre de mestres, gran entre els grans.
    Immortal Lluís Llach. Tenim cançons d'ell per anar fent versions el que resta de segle.
    I més enllà...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Xavier, tinc la ferma esperança que el dia que esdevindrem lliures, en Lluís s'animarà a cantar una vegada més per a celebrar-ho. Un (o dos, o tres, o els que calgui) altre Camp Nou per tornar a tocar tots els seus grans èxits (si no tots, vint o trenta) ;-)

      Elimina