"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 20 de març del 2017

Pares, feu un favor als vostres fills: si no sabeu xapar la boca, no els aneu a veure jugar el cap de setmana!!!

Batalla campal entre pares al camp de futbol de l'Alaró.




















Aquest cap de setmana s'ha tornat a viure una d'aquelles escenes deplorables que de tant en tant ens ofereix el món de l'esport en categories inferiors, de futbol concretament, amb una batalla campal entre els pares dels equips infantils de l'Alaró i el Collerenc, de l'illa de Mallorca. Quin gran exemple per als fills!! Ja es poden esforçar els mestres a educar les criatures en la resolució de conflictes per la via del diàleg, o en el control de la frustració o la ràbia...

De tant en tant vaig a veure jugar als meus nebots que estan a la categoria aleví. No sé ni en quin grup estan, ni com van classificats. Tampoc m'importa. M'agrada veure'ls gaudir jugant, esforçant-se i fent pinya amb la resta de companys. Enguany sé que perden més que guanyen, i que de tant en tant fan algun gol. Tanmateix, no tots els familiars viuen els partits de la mateixa manera: N'hi ha que no paren de donar instruccions (pressionar) als nens; que criden i insulten a l'arbitre quan no estan d'acord amb una decisió d'aquest; que llencen comentaris als familiars de l'equip rival per provocar; etc.

Quan era petit, jugava a handbol a l'escola, i no recordo que els meus pares haguessin vingut a veure'm jugar gairebé mai, per no dir mai directament. I aquest fet era el més habitual també per a la resta dels meus companys i rivals. Com a jugador no recordo haver viscut mai cap situació com la viscuda ahir al camp de futbol de l'Alaró. Potser caldrà prohibir als pares estar a la grada mentre juga el seu fill/a. O com a mínim, que prohibeixin fer cap comentari. Qui parli... AL CARRER!!!


2 comentaris:

  1. Poden mantenir els nens apuntats a futbol i els pares que s’apuntin a boxa si els cal desfogar-se

    ResponElimina
  2. Que s'apuntin al que vulguin, però que no acompanyin als nens al futbol per Déu...

    ResponElimina