"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 25 de març del 2018

Detenció del MHP Puigdemont a Alemanya.

El MHP Puigdemont entrant a la presó alemanya aquest matí.

















Aquest matí, la policia alemanya ha detingut al MHP Puigdemont molt a prop de la frontera amb Dinamarca, quan es dirigia a la seva base general a l'exili a Brussel·les, des de Finlàndia on havia anat a fer un acte per donar a conèixer la situació de repressió que està patint Catalunya a mans de l'estat feixista espanyol.

Demà Puigdemont haurà de presentar-se davant d'un jutge alemany que haurà de decidir si extradeix al MHP a l'estat espanyol, tal i com va sol·licitar el jutge Llarena en l'ordre de detenció emesa el passat divendres.

No deixa de ser curiós, i macabre, que hagin estat precisament els alemanys els encarregats de detenir al legítim president de Catalunya. Fa 78 anys la policia alemanya, la Gestapo, va detenir al President Companys a la França ocupada pels nazis on es trobava exiliat.

6 comentaris:

  1. Esperem que el Reich actual no actuï com el Tercer Reich. Que no lliuri Puigdemont a les autoritats espanyoles, com quan van lliurar Companys als feixistes espanyols.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No me'n fio gaire... pensa que Espanya ha estat un bon soci per a Alemanya ja que ha complert escrupulosament totes les demandes d'aquests, tant econòmicament com política...

      Elimina
  2. El debat està obert i la incertesa del que faran també. Hi ha tants interessos al darrere de qualsevol decissió que ves a saber si no es repetirà la història!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Efectivament, com diea abans. A l'Europa del segle 21 el que mou als governs són els interessos econòmics i les quotes de poder, i Espanya ha estat un bon sùbdit dels alemanys. M'estranyaria que ara no els donin suport en la causa contra l'independentisme.

      Elimina
  3. Tant de bo que avui sigui diferent i que Alemanya sigui més demòcrata ara. Però ja estic a favor de qualsevol cosa que desencalli la situació en la que estem.

    ResponElimina
  4. Està clar que arrel de la detenció de Puigdemont hauran de passar coses. Quines? Ni idea ja que això és una partida d'escacs per a Grans Mestres com a mínim.

    ResponElimina