"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 8 de març del 2018

Visca Terrassa feminista!

Concentració al Raval de Montserrat davant de l'Ajuntament al migdia.



















Avui a Terrassa, i a mig món, s'ha viscut un 8 de març, dia de la dona treballadora, especialment combatiu i reivindicatiu. Nombrosos col·lectius (sindicals, partits polítics, associacions de dones, estudiants...) havien convocat una jornada de vaga general que, tanmateix, no es pot dir que hagi tingut un seguiment massiu. Sense anar més lluny, entre el col·lectiu dels docents, del qual formo part, i que hom esperaria especialment sensible a la causa feminista, el seguiment ha estat tirant a fluix per no dir lamentable. Tot i així, les mobilitzacions sí que han estat massives.


Manifestació del vespre al seu pas pel carrer Sant Pere.

7 comentaris:

  1. Tot i que jo hagués secundat una vaga de 24h si les meves companyes de feina l'haguessin fet, finalment han decidit fer aturada de dues hores i també m'hi he unit. Un dia com avui penso que el millor que podíem fer els homes era seguir-les a elles. Després he de reconèixer que no m'he unit a cap manifestació, que no en sóc massa amant, però també perquè la meva parella ha decidit no anar-hi. Si ella m'hi hagués cridat, allà hagués anat. Això sí, per les imatges que he vist, em sembla que avui es pot parlar d'un èxit absolut de la reivindicació. Que no quedi aquí la cosa, això ja no ho pot parar ningú!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estem en les mateixes. A la meva escola, amb un 75% de dones, el seguiment va ser minoritari. Jo estava disposat a fer la vaga de 24 hores, però en vista de l'èxit de convocatòria vaig decidir fer l'aturada.
      Estic una mica decebut amb el col·lectiu de docents que darrerament cada vegada s'impliquen menys en les mobilitzacions i reivindicacions. O potser és una sensació personal...

      Elimina
  2. Visca Terrassa feminista. Visca tot el Vallès feminista. Visca la República feminista!
    Etc.

    ResponElimina
  3. ah, veig que també teniu dones a Terrassa

    ResponElimina
    Respostes
    1. encara trobo que n'hi ha poques... sobretot els dissabtes per la nit. ;-)

      Elimina
    2. El què passa és que quan et veuen s'amaguen. És normal, donada la magnitud del què els espera si les encalces.

      Elimina