"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 1 de juny del 2018

De Guatepeor a Guatemala.





















Avui al congrés dels diputats dels veïns, el cap de l'oposició socialista, Pedro Sánchez, ha guanyat la moció de censura que havia presentat contra el President del govern, el popular Mariano Rajoy, com a reacció a la sentència del cas Gurtel que provava la corrupció institucional continuada del partit del govern. Ho ha fet gràcies als suports del grup de Podemos, el PNB, i els independentistes catalans.

Sé que aquest canvi al govern d'Espanya no suposarà la democratització necessària de les institucions espanyoles, però com a mínim s'avançarà una miqueta. Petitona, eh! I és que, de fet, no hi ha grans diferències entre socialistes i populars. Si més no en la seva concepció nacional i identitària del país. Molt espanyolistes uns i tant o més els altres.

Jo crec que trigarem poc a comprovar les minses diferències entre uns i altres. Al temps.

Bye bye Mariano. Trobarem a faltar el teu humor.

4 comentaris:

  1. Soraya:
    (NO) "trobarem a faltar el teu somriure,
    diu que ens deixes te'n vas lluny d'aquí..."

    ResponElimina
  2. Com diria la Peggy del PP: "El PP en liquidasió"...

    ResponElimina
  3. La idea és generar una mica de caos a la política espanyola. Els socialistes (per anomenar-los d'alguna manera) no són pas millors que el PP, i a més justegen força, començant pel seu president. Però potser podrem aprofitar-nos una mica del suport que hem donat allà.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els partits espanyols, contra Catalunya sempre guanyen eleccions, i no crec que el PSOE variï gaire la seva estratègia ara que torna al poder. Ja ho hem pogut comprovar històricament com han actuat els governs socialistes. Prometen molt i després res de res. Així que no em penso fer cap il·lusió amb el Pedro Sánchez. I menys després d'haver seguit la seva trajectòria de comentaris ofensius cap a l'independentisme.

      Elimina