"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 17 de febrer del 2019

L'Autodeterminació no és delicte.

2 pilars de 4 dels Minyons a la manifestació d'ahir a la Gran Via de Barcelona.























Ahir milers de catalans, una multitud, vam tornar a sortir als carrers de Barcelona per reclamar el dret a l'autodeterminació, l'alliberament dels nostres presos polítics, i el retorn dels exiliats. Sota el lema "L'Autodeterminació no és delicte", Omnium i l'ANC van organitzar una gran mobilització on un dels lemes més corejats va ser el d'"unitat", dirigit als representants polítics presents i als que van dirigir discursos des de l'escenari.

A l'acte no hi vam faltar els castellers, en aquesta ocasió representats pels Minyons de Terrassa, que vam enlairar alguns pilars de 4 al final de la marxa, a prop de la Plaça Universitat.

Cal ressaltar un fet que no per habitual deixar de ser remarcable: no hi va haver cap incident al llarg de la jornada, ni cap destrossa, i fins i tot es va veure alguna bandera espanyola entre els manifestants. Us imagineu una estelada a la mani espanyolista de la Plaza de Colón?

6 comentaris:

  1. Els enemics de Catalunya pensaven que empresonant demòcrates el poble es rendiria.
    Gairebé mig milió de persones a Barcelona han demostrat que l'1 i el 3 d'octubre son vius. La democràcia no es rendeix.

    ResponElimina
    Respostes
    1. HI haurà conflicte fins que no vulguin resoldre el conflicte...

      Elimina
  2. Som els reis de les manifestacions pacífiques. Llàstima que davant tenim un aparell de l'estat a qui això li importa tres cogombres en vinagre. Ens faran el que voldran perquè ningú pot impedir-ho.

    ResponElimina
    Respostes
    1. HI ha maneres més efectives que manifestar-se als carrers de forma festiva i pacífica, però no sé si els catalans estem disposats a renunciar a una miqueta del nostre "benestar" o "comoditats". Mentrestant tenim a 9 representants polítics a la presó des de fa més d'un any, exiliats, confinats, i atonyinats. Potser sí que tenim el què ens mereixem...

      Elimina
  3. Molta manifestació festiva sí, però... qui farà vaga el proper dijous?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eh aquí el problema amic Lluís.
      Festa sí, lluita també. I la lluita implica renúncies.

      Elimina