"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 13 de maig del 2019

Primer castell de 9 de l'any.

Foto: Minyons.

Ahir els Minyons vam actuar a casa, a la Plaça Vella, amb motiu de la 17a Fira Modernista. Em penso que ha estat el primer any que hem actuat per la Fira en diumenge al migdia, ja que en la resta d'edicions en què hem participat ho havíem fet la tarda del dissabte.

Enguany el programa de castells era força ambiciós (5d8, 3d9f, 2d8f, pd6), tot i que era la progressió lògica pel que havíem vingut fent. Si per Sant Jordi havíem estrenat el 2d8f, a Vilanova el 7d8, i a Cerdanyola el 5d8, ahir tocava fer un pas més endavant i afrontar el primer castell de nou de la temporada, el 3d9f. Si us sóc sincer, jo era dels que pensava que aquest 3d9f encara no estava del tot a punt, sobretot per la part baixa, i que convenia no arriscar més del compte i donar-li unes quantes proves més. En tot cas, els tècnics van decidir que era l'hora i va sortir bé la jugada. Tanmateix, el castell va mostrar els mateixos problemes que havia tingut en el darrer assaig del divendres, a nivell de segons, i es va haver de treballar de valent perquè la gent dels pisos superiors poguessin treballar més o menys còmodes sense que la cosa es desquadrés en excés.

Pel que fa a la resta de castells, l'execució va ser força bona, millorant fins i tot els precedents. Pas a pas però amb pas ferm. El què no tinc tan clar són les possibilitats de pujar algun d'aquests castells un pis més. Anem sobrats de quilos a segons, i escassos de segons tapats i de massa humana en general. A veure ara amb el 4d9f. Serà un moment determinant també d'aquesta temporada. L'any passat vam tancar la temporada amb un magnífic 4d9f amb alguns canvis importants. Veurem si mantenim el nivell amb aquest castell...

4 comentaris:

  1. Jo veig extraordinàriament lluny el 5x9f, el 3x10fm i el 4x9fa, però en canvi veig opcions reals de 2x9fm i fins i tot de px8fm a la festa major, a banda del 9x8. Tanmateix em preocupa més la progressió tècnica en general, i aconseguir que la gent es motivi a venir als assaigs i a les actuacions que no pas els castells assolits. Però ja sabem què passa, la gent ve quan les coses van rodades, i no a la inversa, així que haurem de seguir picant pedra almenys durant uns mesos més.

    Ja veurem, tenia l'esperança que diumenge seríem més, la veritat, no només per la bona trajectòria, si no també perquè per la Fira Modernista la gent acostuma a sortir al carrer. A sobre ben poc públic a les pinyes -suposo que això va ser per fidelitat al noucentisme, quan els castells gairebé van desaparèixer-, cosa que va fer que la pinya del 3 fos més que justeta pel meu gust.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Del tot d'acord en tot el que escrius. Trista imatge de les pinyes el passat diumenge. Tan de bo no estirem més el braç que la màniga perquè en ocasions fa patir i tot.

      Elimina
  2. Enhorabona per aquest primer castell de 9 de l'any, vostre i de totes les colles, si no m'equivoco. Ara ja n'han fet algun més, però em sembla que el vostre va ser el primer. Porteu poca gent, i segur que falten peces per conjuntar, però el nivell de castells és molt bo a aquestes alçades. A veure si segueix la bona progressió en properes dates. Si no vaig errat aquest cap de setmana toca ja 4d9f.

    ResponElimina