"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 14 de setembre del 2020

Tornada a l'Escola menys escola.

 

Arribada de la canalla a l'escola aquest matí (Foto: Mon Terrassa).

Per fi ha arribat el dia. Després de 6 mesos (amb el parèntesi brevíssim del juny) amb les escoles buides, avui s'han tornat a omplir de canalla. La majoria amb la il·lusió del retrobament amb els companys i de tornar a trepitjar l'escola. Una il·lusió que s'ha esvaït ben aviat quan s'han adonat que res era com sis mesos enrere. Distanciament, mascareta, materials individuals, comunicació complicada, esbarjo retallat tant en temps com en diversió, etc. etc.

Afortunadament, enguany estaré treballant a mitja jornada i no faré de tutor. Una mica d'anglès, una mica de castellà i algun reforç. Tranquil. Ja he comentat en alguna ocasió que enguany estic menys motivat que mai, i que he de fer grans esforços per veure-hi la part positiva de tot plegat. Potser per a molts infants de la meva escola sempre serà millor la "merda" actual que no pas romandre a casa desatesos o mal alimentats. No tots els infants tenen uns progenitors que estiguin per ells, i els donin afecte. En tot cas, qualsevol semblança a l'escola que coneixíem fa un any amb l'actual, és pura coincidència.

Sempre es parla de la "il·lusió" per tornar a l'escola que té la canalla a l'inici del curs. Jo aquesta no l'he vist gaire. Ara bé, ganes que acabés la jornada escolar per tornar a casa, moltes.

2 comentaris: