"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 2 de març del 2023

Supremacistes catalanòfobs cobrant dels nostres impostos.

 

Avui s'ha viralitzat per les xarxes el vídeo d'una infermera andalusa que treballa a l'hospital Vall d'Hebron menystenint la llengua catalana i afirmant que no pensava treure's el títol C1 de català per poder fer les oposicions per a una plaça fixa a Catalunya.

Treballadores com aquesta noia n'hi ha un grapat a casa nostra, tot i que no acostumen a fer públic el seu menysteniment per la llengua d'aquí. Els catalans catalanoparlants ja estem acostumats, fins i tot resignats, a no ser atesos en la nostra llengua en molts àmbits, el sanitari entre ells.

Potser ens cal una mica més d'orgull i de valor per exigir els treballadors públics (com a mínim ja que els paguem amb els nostres impostos) que ens atenguin en la nostra llengua. Hem de perdre el (mal) costum de cedir sempre i canviar al castellà per una suposada "educació". Parlar la nostra llengua a casa nostra mai pot ser mala educació.

4 comentaris:

  1. L'odi d'algunes persones en contra de la llengua catalana, malauradament l'he hagut de suportar tota la vida. Quan vaig entrar a treballar l'any 1970, ja em vaig haver d'enfrontar a especímens com aquesta infermera maleducada. Però alehores no existia ni el Tik tok, ni el Twiter i el menyspreu i l'odi envers Catalunya es quedava entre les parets del taller.

    ResponElimina
  2. Una llengua és cultura, mai ens hem de resignar per educació.

    Bona tarda, Risto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Malauradament hi ha molt monolingüe, mononeuronal, que no comparteix la teva visió.

      Elimina