"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 14 d’abril del 2024

Som a prop de la 3a Guerra Mundial?

 

Ahir l'Iran va fer un atac a Israel amb un centenar de míssils i drons enviats des de territori iranià com a resposta a l'atac per part d'Israel a l'ambaixada de l'Iran a Damasc fa unes setmanes. Aquest atac havia estat informat i les defenses israelianes, amb la col·laboració dels EEUU i d'altres estats, van poder aturar-lo (es parla d'una menor ferida per la metralla d'algun dels míssils interceptats al cel com a única víctima).

Sembla doncs que aquest atac no pretenia fer gaire mal, però ha estat un avís en tota regla a l'estat d'Israel, que porta mesos (anys) esclafant el poble palestí i que també ha atacat una ambaixada de l'Iran i altres estats de la zona (Líban). 

No sé com evolucionaran les coses, però bona pinta no té. De moment pel que sembla el President Biden ha aconseguit aturar la resposta israeliana, i avui es reunia el grup del Consell de Seguretat de la ONU per prendre alguna decisió.

2 comentaris:

  1. Fa molta por tot això.
    Quan s'acabaran les armes?... Quan s'acabaran les guerres?
    Pel bé de tot el món, volem pau.

    Bona tarda, Risto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em sembla que l'espècie humana és tan animal, és tal l'afany de poder, que abans petarà el món que no s'acabin les guerres.

      Elimina