"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 29 de setembre del 2024

Els Springboks, campions de l'hemisferi sud.

 


Ahir es va disputar la darrera jornada del Castle Lager Rugby Championship, que ve a ser el torneig de les seleccions de rugbi més importants de l'hemisferi sud, on s'havia de dirimir el campió del torneig. I a l'estadi Mbombela de Nelspruit (Sud-àfrica) es jugava el partit decisiu entre la selecció amfitriona i Los Pumas argentins. Aquests dos equips s'havien enfrontat la setmana anterior en la penúltima jornada amb una meritòria victòria dels argentins per la mínima (29-28), i ahir els sud-africans volien la revenja, i de pas endur-se el títol, cosa que van fer de forma clara i rotunda. Ahir no es van deixar sorprendre i davant d'un públic entregat van apallissar els argentins per 48-7.

Els Springboks encadenen, tal i com ja van fer l'any 2019, la victòria a la copa del món i el campionat de l'hemisferi sud. Tanmateix, enguany ha estat el primer cop que aquest torneig s'ha jugat a doble partit amb cadascun dels rivals (Argentina, Nova Zelanda, Sud-àfica i Austràlia). Els sud-africans han aconseguit fer un cinc de sic, amb l'única derrota de la passada setmana a Santiago del Estero.

Tinc moltes ganes ja que arribi el novembre que tornaré a veure els Springboks en directe a Cardiff, contra Gales, en un amistós de la gira de les nacions de l'hemisferi sud als països amb més tradició de rugbi de l'hemisferi nord.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada