"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 15 de setembre del 2024

Homenatge al Jorge dels Código Neurótico al festival Tropical Riot d'Ullastrell.

 


Ahir es va celebrar la 5a edició del festival Tropical Riot d'Ullastrell, el poble més punk del Vallès Occidental. Enguany el plat fort del festival, més enllà de la presència del mític Evaristo de La Polla Records amb la seva actual banda Tropa do Carallo, era la reunió, tretze anys després de la darrera dels terrassencs Código Neurótico, que van acceptar la invitació per fer l'homenatge que encara li devien al cantant i baixista de la banda mort a causa d'un càncer l'any 2022, el Jorge.

Per a l'ocasió van comptar amb la col·laboració de tres músics de llarga trajectòria en l'escena punk. L'Oriol, cantant i guitarra dels Antipàtiks, juntament amb el baixista d'aquesta mateixa banda, i el Santi, baixista dels Inem Killers que va fer les funcions de cantant amb els Código. La veritat és que la banda va sonar molt bé i que el Santi va brodar-ho com a cantant, amb un registre de veu molt semblant al del Jorge, i sabent interpretar-les a la perfecció. Es notava que havia escoltat les cançons milers de vegades.

Vaig xalar de valent amb el concert dels Código, cantant els seus himnes que jo també he escoltat moltes vegades. Els vaig veure per primera vegada en directe a l'Èpic Casino del carrer Sant Pere l'any 1995 quan presentaven l'àlbum "Colores de Guerra", en un concert organitzat per Radio Tse-Tse on també hi van tocar els Skatalà. Quasi res! Ahir a Ullastrell vaig sentir certa nostàlgia del passat, i encara més per la gran quantitat de col·legues i coneguts de la meva època de joventut que em vaig trobar al concert: la gent d'Ullastrell, els de Castellbisbal, els de les cases okupades, els del Faktoria i altres garitos... Per cert que hi vaig anar acompanyat del Villena, el Miki i el Machote. Gran quartet!



2 comentaris:

  1. He, he, he! M'ha fet gràcia el cartell.
    Una nit per moltes vivències.

    Bona tarda, Risto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hehe, al final no podrem anar a escoltar música perquè ens passarem els concerts recorant batalles passades.

      Elimina