"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 18 de febrer del 2011

Que te pego leche!




Ahir per uns instants, vaig tenir una visió del passat que tenia gravada a la memòria, tot i que la meva memòria és bastant selectiva i amb pocs Mb de capacitat. Apareixia un personatge còmic i funest alhora, anomenat Ruiz Mateos. Aquest senyor es va fer popular l'any 1983 quan el govern socialista va expropiar les seves empreses del grup Rumasa (Ruiz Mateos Sociedad Anónima), per manca de transparència, i per endeutament amb la Seguretat Social.

Aleshores aquest paio es va voler prendre la justícia per la seva banda i va voler agredir físicament al principal responsable polític d'aquesta expropiació, el ministre d'Economia i Hisenda Miguel Boyer (qui més endavant va ser marit de l'exdona de Julio Iglesias, Isabel Preysler). Aquesta escena va donar la volta al món (bé, potser només la volta a l'estat espanyol) i va fer viure uns moments de diversió i estupefacció a moltes llars arreu. El "que te pego leche!" és una de les "coletilles" més celebrades de tots els temps, i l'hi devem a aquest il·luminat, que dies després es presentava davant la premsa disfresat de Superman, com a flagell dels polítics.

És més, el paio va tenir els sants collons de presentar un partit polític a unes eleccions europees, obtenint un bon grapat de vots. Però qui collons era capaç de votar a aquest impresentable?

Sembla ser que el Sr. Ruiz Mateos ha tornat a fer de les seves. Aquesta vegada, per una mala gestió de la cartera de creditors d'algunes de les seves empreses, que les poden conduir a un concurs de creditors. Sortirà aquest cop disfresat de Batman el Sr. Ruiz Mateos?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada