"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 11 de març del 2011

Cesc.


El passat dimarts vaig poder seguir l'emocionant partit dels vuitens de final de la lliga de campions entre el Barça i l'Arsenal d'Anglaterra. Vaig patir com un boig davant el televisor del hostel on estavem allotjats, juntament amb els amics Ito i Depor, i un bon grapat de gent de tot arreu: brasilers, francesos, espanyols, xilens... vaig comprovar que el Barça desperta pasions per tot el món. El seu joc és motiu d'admiració i elogi, i els seus jugadors admirats i idolatrats.

Aquests dies s'ha tornat a obrir el debat de la necessitat que el Barça recuperi a Cesc, un jugador format a les categories inferiors del club, i actualment a les files "gunners". Es parla de la xifra topall que hauria de pagar el Barça per a recuperar a Cesc. Que si 30, 40, o com a molt 45 milions d'euros. Diuen que Guardiola el vol, i que la directiva pensa fer front a un esforç econòmic per tal que Cesc torni a casa.

Personalment penso que no s'hauria de pagar ni un "duro" per Cesc. No podem crear un precedent perillós de cara al futur. Si el Barça paga ara, estarà acceptant que les joves promeses puguin marxar del club per quatre "duros" després d'anys de formació i cura, i tornar al club per la porta gran i amb un cost extraordinari. El missatge pels joves de la cantera seria: marxeu sense por que si trionfeu ja us farem tornar al preu que ens demanin.

Crec que el missatge que el Barça ha de transmetre no és aquest, sinó el contrari. Si marxeu, penseu que us costarà molt tornar al Barça, i no farem cap esforç econòmic perquè torneu. Si tant us estimeu els colors blaugranes, quedeu-vos al club, i lluiteu per arribar el més amunt possible. Seguiu l'exemple de Xavi, Valdés o Busquets, i sereu estimats i valorats en la justa mesura. Crec que l'afició va resoldre clarament el dubte quan va acomiadar Cesc del camp amb una xiulada (i algun aplaudiment). Perquè serà?

Per cert, on anava Cesc amb les grenyes de quillo de la foto? Que em volia imitar o què?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada