"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 15 de març del 2011

Ja hi tornem amb els de sempre!



Els Castellers de Vilafranca tornen a la càrrega. Aquest cop amenacen, sembla ser, amb lluir publicitat a les camises a les actuacions. Un cop més, sempre al davant del món casteller, sense importar'ls-hi gaire que n'opina el món casteller al respecte. És la seva política els darrers anys amb la nova junta directiva, i tot i que els resultats castellers els acompanyin, la imatge de colla prepotent, que vetlla pel seu únic interès i que va a la seva, genera gran malestar a la resta del món casteller (a part de tres o quatre colles "amigues" que accepten qualsevol acció dels verds per interès propi). 

Potser ha arribat l'hora que el món casteller també es pronunciï d'una vegada i pari els peus als dirigents verds (dic dirigents, ja que la resta de castellers dels verds no en tenen la culpa que aquells actuïn de la manera que ho fan). Espero que a l'assemblea de la Coordinadora del proper dia 26 d'aquest mes, el món casteller en bloc mostri fermesa davant d'aquesta nova "iniciativa verda" i impedeixi que el món casteller iniciï el camí cap a la prostitució publicitària a les camises. I s'ha de deixar clar als CdV que per aquí no passem. I si volen tirar endavant amb la iniciativa, doncs el més lògic seria fer-los fora de la Coordinadora i que vagin definitivament pel seu camí. Si volen crear la "lliga de les estrelles" del món casteller, que es busquin altres colles i altres patrocinadors.

Espero i desitjo que els de la Junta de la Coordinadora no es tornin a baixar el pantalons davant dels verds com ja han fet en més d'una ocasió i actuïn en conseqüència. Si no és així, haurem de malpensar que a la junta de la CCCC hi ha molt interès ocult i que qui mana realment són els CdV.

També espero i desitjo que mentre la colla vilafranquina continuï amb les seves iniciatives unilaterals, passant-se pel forro les decisions de la CCCC, ni la meva ciutat, ni la meva colla, no els convidi a fer castells per festa major, ni en cap altre esdeveniment.

8 comentaris:

  1. Potser que t'informessis bé abans de volcar afirmacions d'aquest calibre en un espai públic. És molt perillòs criticar des de l'ignorància, es cometen errors molt fàcilment, i lamentablement avui en dia, són errors que no es rectifiquen més endavant. S'ha entrat en una espiral de digues el que vulguis, que si és dolent alguna cosa queda.
    La meva opinió unipersonal, és que llegint el que escrius veig que més que una voluntat dels Castellers de Vilafranca per gestionar al seu aire qualsevol tema, hi ha un corrent d'opinió contrari als Castellers de Vilafranca que aprofita qualsevol oportunitat per crear polèmica i enemistat. La veritat, fent un símil futbolístic, esteu agafant molts tics de la capital. Sembleu una caverna mediàtica en tota regla.
    Sigueu més constructius i informeu-vos abans de llençar acusacions, moltes poden ser falses i us faran quedar a vosaltres mateixos en fals ( per no dir una altra cosa )
    Ramon

    ResponElimina
  2. Ramon,

    Jo no critico des de l'ignorància. Potser sí des de la desinformació, però no m'he inventat res. La notícia, per si no ho sabies, ha aparegut a un mitjà de comunicació d'àmbit nacional.

    Per altra banda, les meves opinions són meves i de ningú més. I per tant, poden agradar més o menys, però no miro de ser portaveu de cap tipus de tendència o caverna mediàtica. Si hi ha corrents d'opinió més o menys favorables als CdV, no ho puc pas controlar, i de fet, m'importa un rave. Ells sabran, o no, per què es generen aquestes corrents d'opinió.

    En tot cas, si no és certa la informació apareguda al diari Avui/El Punt digital d'aquest matí, haig de reconèixer que l'he cagat criticant als verds per una cosa que no era. Ara, no em desdic de la crítica global a aquesta colla per les seves "iniciatives" unilaterals.

    Risto

    ResponElimina
  3. Risto, la teva opinió és totalment respectable, però una cosa és opinar i l'altre desqualificar. En tot cas et puc assegurar que la notícia no és certa, i entenc que com a castellers hem de creure abans a una colla que a un periodista.
    I entenc que la teva ignorància ( per mi ignorància és la desconeixènça d'una situació, acció, etc..., en cap moment és un terme despectiu ) ve donada per confiar en algú que no ha fet bé la seva feina, situació més greu al publicar-se la notícia en un mitjà nacional. Entenc que com tu, molta gent haurà cregut al 100% la notícia, estant escrita la notícia forçant a un sentiment negatiu envers els Castellers de Vilafranca, això és el que critico, molts cops creiem el que estem disposats a creure.
    Deixem-nos de tonteríes i centrem-nos en el que importa, que són els castells i el que representen. Uns de malva, altres de rosat, altres de verd, tots tenim un objectiu comú, treballar per aconseguir superar fites.
    Ramon

    ResponElimina
  4. Doncs a mi em sembla molt bé que les colles portin publicitat a les camises. És millor que no en portin? Sí, però penso que el MÓN de la cultura, en la mesura del possible, ha de trobar fonts de finançament fora de les subvencions. Prostitució publicitària de les camises? Això és una parida. I per cert, en la meva opinió, la CCCC, ha de servir únicament per impulsar qüestions d'absolut consens: investigació en temes de seguretat, assegurança i promoció del fet casteller, res més.

    ResponElimina
  5. Home Marc, una parida després de més de 200 anys sense lluïr publicitat... personalment, espero que els castells es mantinguin "verges" per molts anys, i crec que aquesta és una opinió generalitzada al món casteller (ho vull pensar). Si qualsevol activitat que fem, ha de dependre dels sponsors per sobreviure, potser que ens ho plantegem això de la cultura popular. Crec que no ho podria resistir, haver de viure un Sant Fèlix amb els logos d'ATO, CIRSA o KELLOG'S a les camises de les colles. Abans plego!

    ResponElimina
  6. També feia 200 anys que es feien castells sense casc i mira, totes les colles en porten amb completa normalitat.
    Cada vegada costarà més treure diners de les institucions, ja sigui per subvencions o pel preu de les actuacions. La cosa està malament i jo entenc i estic d'acord en que la despesa en cultura sigui de les primeres que es toca. Òbviament és la meva opinió, però fixa't que el festival de jazz d'enguany dura un cap de setmana menys, suposo que alguna cosa hi tindrà a veure... A més a més un bon anunciant a la camisa potser et permet fer aquells viatges que tradicionalment els Minyons no hem pogut fer mai. Insisteixo en que no hi estic a favor, però millor que no posis ultimàtums perquè no se sap mai...

    ResponElimina
  7. Marc,

    Ja ho sé que mai es pot dir mai de res, i menys en els temps que corren, que tot canvia tan de pressa. Tot i així, jo em resisteixo a imaginar-me el món casteller pervertint-se amb marques comercials a les camises. Una cosa és la seguretat de la canalla i l'altre els calers. Que estem en temps de crisi i ningú va sobrat? Doncs si convé, ens estrenyirem una mica més el cinturó i ho passarem el millor que poguem. No veig que hi hagi moltes colles que pleguin pel tema econòmic. Penúries sí, fallides, de moment, no.
    Tu ets capaç d'imaginar-te als plens de la Patum amb publicitat al vestit? I les guites i els gegants? Creus que els Berguedans ho acceptarien?
    Doncs jo considero que els castellers no hauríem de permetre la publicitat a la vestimenta castellera. És més, el dia que a Minyons em diguin que haig de dur una camisa amb una marca comercial estampada, potser deixaré la colla. O com a mínim, deixaré de posar-me la camisa. Si intento prescindir de marques i publicitats vàries en la meva vida diària, perquè ho hauria d'acceptar amb les meves aficions?
    A més, l'entrada de patrocinadors exclusius per a cada colla, pot comportar que les colles grans continuïn creixent, i en canvi les petites vagin cap avall. Segur que els verds poden aconseguir bons patrocinis. Fins i tot els Minyons, o les colles vallenques. Però creus que tenen les mateixes possibilitats les colles de 6 o de 7?
    No hem viscut i crescut al llarg de 200 anys d'història sense publicitat? No ho podem allargar 200 anys més com a mínim? Tant han canviat les coses?

    ResponElimina
  8. Hola !!
    Doncs a mi are per are em sembla pateticportar publicitat,crec que puder s'hauria de plantejar en conjunt,per no provocar, trfic d'influencies i convertir aixo amb qui mes cales guanya mes castellers fitxa i millors castells fa,jo trslladeria el problemon a la cccc i que ells betllin pels interessos de totes les colles,el que puder si seria capas de portar es una camisa amb la mateixa publicitat que tothom.

    aixi ho vec!!!!!!!
    Una abraçada companys.

    ResponElimina