"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 3 de maig del 2011

Obama: Ossama, no os ama.



Ahir, suposadament (ja que amb els nord-americans pel mig mai es pot saber res del cert), un escamot de l'exercit nord-americà va assassinar el terrorista més famós i buscat de la terra, líder d'Al Qaida, en una acció secreta en una zona residencial del Pakistan. 

Sembla ser que se'l van "cepillar" sense voler durant l'assalt a la residència on s'amagava, i després de fer-li les proves d'ADN per assegurar-se que es tractava de l'autèntic Ossama Bin Laden, i no pas d'algun dels seus imitadors o dobles, el van llençar al mar per "respectar" les costums islàmics d'enterrar als seus morts gairebé immediatament després de la seva mort. Quin detall el dels nord-americans, eh? Mira que són bones persones! Per cert, encara no sabem a quin mar van llençar al terrorista, però estigueu tots alerta aquestes vacances si aneu a la costa, no vagi a ser que jugant a pales a la vora de l'aigua, us aparegui surant el cadàver de tan il·lustre personatge.

Suposo que molts nord-americans, i alguns europeus també, ja deuen estar tremolant per l'amenaça de represalies d'extremistes islàmics. Segons han publicat diversos mitjans (creïble?), en el seu testament, Bin Laden demanava venjança en cas de ser assassinat per l'enemic. Doncs ara, que ningú es sorprengui si d'aquí un temps els d'Al Qaida decideixen fer cas al seu ex-líder i els dóna per immol·lar-se al metro de Washington, de Paris, o de Los Angeles. Terrorisme? I el que practiquen els EEUU i d'altres potències occidentals què és? El que passa és que el que pràctiquen els islamistes radicals ens afecta als occidentals i ens fot, en canvi, el practicat pels països occidentals no ens afecta gaire i ens fot menys. Però aneu a preguntar per l'Irak, l'Afganistan, o el Pakistan, i a veure que n'opinen...

Potser, posats a fer justícia, podríem començar a pelar-nos a uns quants líders mundials que han promogut el terrorisme a nivell internacional, i que han atacat altres països per interessos econòmics i de poder estratègic. Se m'acudeixen uns quants noms de personatges il·lustres a qui potser hauríem d'aplicar la mateixa justícia que s'ha aplicat en el cas de Bin Laden, però millor me'ls guardaré no vagi a ser que un dia em vinguin a buscar els de la Interpol a casa i em despertin de mala manera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada