"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 13 d’octubre del 2011

Els Minyons no descansem el 12 d'octubre.



Ahir mentre els espanyols celebraven el dia del Pilar, els Minyons vam anar a fer castells a la localitat de Caldes de Montbui, que celebrava la seva Festa Major coincidint amb el quinzè aniversari de la colla local. Ens acompanyaven els Saballuts, els Castellers de la Vila de Gràcia i la colla local. La jornada va resultar tot un èxit no només pels grans castells que es van poder veure, sinó també per la climatologia esplèndida que vam tenir, la germanor entre totes les colles, i el bon ambient de públic a plaça.

Pel que fa a la nostra actuació, crec que vam donar un pas important afermant el 5d8 i el 3d8p, i mostrant novament una gran seguretat i domini del 3d9f. Llàstima del pd6 final que va caure instants després de la carregada, però aquesta ensopegada no desllueix la bona feina feta a la resta de castells. El pas endavant aconseguit amb el 5 i el 3p és força il·lusionador, i obre grans esperances de fer un tram final de temporada apoteòsic, com fa anys que no vivim.

Pel que fa al pilar, crec que li convé un descans i un canvi de mentalitat, ja que en aquests moments sembla que se'ns ha travessat. Sabem com fer-lo, a assaig està de puta mare, però l'estem perdent a marxes forçades. Així doncs, crec el millor que podem fer és concentrar els esforços en els nous objectius que se'ns obren al davant (3d10fm, 5d9f, 3d9fp) i continuar treballant per resoldre els problemes d'encaix del pilar i les mans, sense metes a curt termini. De pilar en tenim, no en dubtem, però ja sabem que en aquest castell el "coco" és molt més important que en cap altra estructura, així que cal recuperar la confiança, sense presses.
Queden prop de quinze dies per la gran cita de Sant Narcís a Girona i la colla aspira a presentar-se allà amb un programa de castells espectacular. Dependrà en gran mesura del grau de compromís de tots nosaltres i de tots els que puguem arreplegar perquè ens donin un cop de mà, tant a plaça com als assaigs. I la feina continua aquest diumenge a Sants, on hauríem de tornar a demostrar que el 3, el 5 i el 3p són estructures susceptibles de pujar un pis més amunt ja sigui a Girona o per la Diada de la colla. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada