"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 24 de gener del 2012

L'Assessoria Vallparadís de Terrassa, 5ns a l'EuropaCup de Corfbol.



L'equip terrassenc de Corfbol de l'Assessoria Vallparadís ha quedat en una meritòria cinquena posició a l'EuropaCup celebrada a Varsòvia la setmana passada. El representant català a la màxima competició de clubs va ser capaç de vèncer en tres dels quatre partits que va disputar, i només van perdre contra els temibles holandesos del TOP/Wereldtickets, a la postre campions del torneig.

Cal destacar el gran paper dels esportistes catalans, tot i l'escassa atenció mediàtica que aquest esport arrossega, i les grans dificultats econòmiques amb les que topen a l'hora de competir a l'estranger. És força impressionant el que està aconseguint el corfbol català tot i la manca d'ajuts i la nul·la atenció mediàtica que reben.

Un dels principals desavantatges que té la creixent repercussió mediàtica del futbol, és el proporcional decreixement d'altres esports, que està propiciant que dia a dia perdin patrocinadors, espectadors, seguidors i fins i tot practicants, per la qual cosa corren el perill de morir pel desinterès general. És el cas d'esports com l'hoquei patins o l'handbol que havien estat força practicats i seguits a Catalunya (sense anar més lluny a Terrassa fa vint anys hi havia més de 30 escoles que tenien equips d'handbol als jocs escolars) i que han anat perdent presència progressivament.

Potser caldria fer un plantejament seriós des de les altes esferes de cap a on estem anant i si hi ha alguna manera d'aturar aquesta tendència, i si no acabarem veient solament futbol per la tele i haurem de recordar als infants del futur que abans també es practicaven altres esports com l'handbol, l'hoquei, l'hoquei patins, el corfbol, el voleibol, el waterpolo...  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada