"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 14 de gener del 2012

Mossos d'Esquadra: policies al cap i a la fi!


Si hom pensava que amb l'estrena d'un cos policial propi a Catalunya, s'acabaria amb la vella imatge de la policia rància, inhumana, violenta, fatxa i impune, els fets ens han demostrat tot el contrari. Ja es diguin grisos, munipes, nazionals, guàrdies civils o mossos, acostumen a estar tallats tots pel mateix patró. Evidentment, no tots els policies són iguals, de la mateixa manera que no tots els mestres són iguals, no tots els mecànics són iguals, ni totes les putes són iguals... Però sembla clar que per entrar en un cos policial s'ha de portar alguna cosa especial a l'ADN que et faci decidir per aquest ofici.

Fins a quin punt gaudien els mossos que hostiaven indiscriminadament als acampats de la plaça de Catalunya? Veient les imatges, jo crec que molt. Com de "xulo" s'ha de ser per gaudir posant multes i abusant de l'autoritat davant de la ciutadania?

Ara només faltava que sortissin uns quants mossos amenaçant que deixaran de fer servir el català a la feina com a mesura de pressió en les seves reclamacions laborals. Vaja, que aquests encara es pensen que això del català és un element folklòric i res més, i que si l'han de parlar és per la tossuderia de quatre polítics nacionalistes i prou. Total, si a Catalunya tothom parla el castellà, per què s'entesten aquests polítics a que fem servir el català, no?

Espero que al Conseller Puig, tant segur de si mateix quan ha hagut de defensar l'actuació violenta dels seus treballadors, no li caiguin els anells a l'hora d'acomiadar policies quan apareguin casos d'agents que no han fet servir l'idioma propi del cos, i del país. Qui vulgui treballar de policia en castellà, que se'n vagi a la Guàrdia Civil, o a la Policia Nacional. Si Franco aixequés el cap, segur que estaria orgullós de vosaltres.

2 comentaris:

  1. Simplement, ni és veritat ni tens la més remota idea del que parles. No som així. Però no val la pena discutir-ho. Tens el prejudici format de masses anys, ja.

    ResponElimina
  2. Efectivament, no tots sou així. Però a mi em faria vergonya pertànyer a un cos professional on hi ha tants anticatalans, tants bèsties que gaudeixen estomacant a la gent indiscriminadament i injustificada, i tants xulo-putes. Fins que no aconseguiu fer fora tota aquesta gentusa del cos, heu d'assumir la crítica.

    ResponElimina