"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 22 de març del 2012

Ara podeu catalanitzar el vostre ordinador.



Ja us podeu descarregar aquí el Catalanitzador per a Windows, un aplicatiu que han hagut de crear un col·lectiu de persones usuàries d'aquest sistema operatiu informàtic, de manera no lucrativa, perquè als caps de Microsoft els importa un rave la llengua catalana. Tant de bo arribi aviat el dia que Microsoft deixi de monopolitzar el món informàtic i deixem de dependre de les decisions d'aquests kapullos.

2 comentaris:

  1. En realitat, el que fa el catalanitzador és baixar els pedaços d'idioma fets per Microxof: en controla la seva instal·lació, i configura tot allò que es pot catalanitzar que sigui de la citada empresa, tot evitant els problemes que es poguin produir, sobretot per part d'usuaris inexperts.

    Es tracta, en qualsevol cas, de traduccions molt parcials, no pas complertes. I no és perquè softcatalà no vulgui fer-les, si no perquè, senzillament, tant per motius tècnics com per motius legals, no existeix aquesta possibilitat.

    Un dels desavantatges del programari privatiu, com ara el de Microxof o el de la pometa, és que només disposa del codi font l'empresa propietària, i només el poden traduir ells, o algú a qui li encarreguin la traducció. Aquest és el motiu pel qual és molt més viable traduir el programari lliure.

    A l'ensenyament públic, no s'hauria d'utilitzar res que no es basés en programari lliure(llicència GPL o compatible). Els mestres n'hauríeu de prendre nota, si és que realment voleu canviar les coses. L'estalvi econòmic en llicències i en renovació de maquinari seria enorme, però seria molt més important l'efecte sobre la societat de la informació del futur.

    http://blocs.xtec.cat/elspinguins/2010/04/13/programari-lliure-i-educacio-segons-richard-stallman/

    Salut
    Lluís

    PD: La meva mare, que té 72 anys, fa servir Linux, i té molts menys problemes que quan tenia windows.

    ResponElimina
  2. Bé Lluís, mentres no arribi la revolució Linuxiana a l'escola (que ja m'estaria bé per acabar amb la màfia aquesta de microsoft), com a mínim aconseguirem que tots els ordinadors d'una escola parlin el mateix idioma, és a dir, el català, i no que hi hagi unes quantes màquines en català, unes altres en castellà i d'altres en anglès. Normalitzar l'idioma informàtic també és important perquè moltes criatures visualitzin que el català no és solament una cosa dels mestres de l'escola.

    Risto

    ResponElimina