"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 13 de maig del 2012

Intens cap de setmana.



Aquest cap de setmana hem tingut ració doble de castells. A casa nostra, amb motiu de la Fira Modernista, i a Badalona, en plena Festa Major de la ciutat. En ambdós casos, teníem certs temors infundats que es van acabar esvaint. El primer, per si la colla seríem capaços de mobilitzar prou camises per portar els castells que havíem assajat, tenint en compte que tornàvem a actuar sols com l'any passat per la renuncia dels "pastelerus" a participar-hi per segon anys consecutiu. El segon, per si hauríem d'empassar-nos la desagradable presència del xenòfob alcalde badaloní, García Albiol. Afortunadament, cap de les dues possibilitats es van produir, i vam ser un bon grapat de Minyons a la plaça Vella de Terrassa, i ni rastre del popular alcalde al balco de l'ajuntament.

Pel que fa als castells realitzats, a Badalona vam repetir els mateixos castells que la tarda anterior a Terrassa, és a dir, el 3, el 4, i el 2 (amb folre) de 8, amb sengles vanos de 5. La torre molt millor diumenge que dissabte, a l'inrevés que el 3. I el 4 de diumenge més be de mides que el de la tarda anterior, tot i que igual de lent a la pujada. Convé destacar també que enguany hem aconseguit estrenar un nou acotxador, un segon i un quint a castells de vuit, al marge de destacables canvis als troncs dels castells que els rejoveneixen i reparteixen les càrregues de feina dels troncaires.

Així com castellerament parlant, les coses sembla que estan rutllant de manera correcta (tot i que a partir d'ara s'han de veure les possibilitats reals de la colla, quan ens haguem d'enfrontar als castells de nou, i a la resta de castells de la gamma de vuit), vull fer una queixa públic-privada al voltant de les esperes eternes que estem patint els Minyons acabades les actuacions per gaudir dels famosos pica-pica o àpats diversos. Em sembla molt bé que les colles amfitriones vulguin quedar bé i ens ofereixin teca al finalitzar les actuacions, però si això ha d'implicar arribar una hora i mitja més tard del possible a Terrassa, li poden donar pel cul als pica-pica, als bocates o al que sigui. O aconseguim que aquests actes de bona voluntat dels amfitrions siguin immediats acabada l'actuació, o donem la possibilitat als minyons que vulguin marxar immediatament, d'agafar un autocar per tornar a Terrassa.

Al marge d'actuacions i queixes, cal destacar que aquest cap de setmana s'ha celebrat a Terrassa la Xa Fira Modernista, i els Minyons hem participat de manera activa més enllà de l'actuació castellera i del cercavila de dissabte. Hem tingut vermut musical amb Els Grallers del Teler el dissabte al migdia amb un molt bon ambient al pati del local. Avui han vingut uns quants músics dels "Sigelpa" a fer unes canturriades també al pati, i els gegantons modernistes han entrat al pati a fer uns balls. I al bar s'han ofert tan dissabte com diumenge uns menús modernistes amb preus molt populars. Llàstima que pocs minyons hagin participat de tots aquests actes. Vosaltres us ho perdeu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada