"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 17 de maig del 2012

Una de bombers.


Bombers fent hores extres a causa de les retallades.

Sembla ser que els problemes mai venen sols, i el departament d'interior de la Generalitat té un nou marró sobre la taula amb el tema bombers. Aquest problema ha sortit a la llum pública, en part "gràcies" a la cremà de més de 3.000 hectàrees (i encara continua) a la zona de Rasquera i el Perelló. En les zones menys poblades de Catalunya, els parcs de bombers no professionals (voluntaris) són més nombrosos que els de bombers professionals (funcionaris), ja que el cost de mantenir tots els parcs professionals seria inassumible (o no) per la Generalitat.

Doncs bé, resulta que enguany la Generalitat ha decidit retallar el pressupost destinat als bombers voluntaris en prop d'un 95%, amb la qual cosa molts bombers voluntaris s'han sentit maltractats i han decidit no donar servei quan se'ls requerís, ja que de fet, tampoc hi estan obligats al ser voluntaris (en aquest bloc d'un bomber voluntari podeu entendre millor quines són les queixes i demandes d'aquest col·lectiu). Això significa que en aquests moments, quan es produeix algun incident en les zones menys poblades, les dotacions que intervenen siguin només de bombers professionals, i el fet que hi hagi pocs parcs professionals i separats per llargues distàncies, provoca que els perills i els riscos per una intervenció tardana siguin majors.
 
Aquest matí, tot escoltant un d'aquests programes radiofònics altaveu dels nostres governants perquè ens convencin que tot el que fan ho fan pel nostre bé, i que no hi ha altra solució a la crisi que retallar i retallar, he pogut escoltar a alguns predicadors escopint dades referides al tema, sense cap rigor periodístic i sense cap coneixement real de la situació. Que si sobren bombers als parcs; que si és un malbaratament que hi hagi parcs per tot arreu; que no cal un edifici de tres plantes per un parc de bombers... vaja, "rajant" sense coneixement de causa, però defensant als caps per damunt de tot.

És possible que l'incendi de Rasquera s'hagués pogut controlar molt abans si els bombers voluntaris propers a la zona haguessin intervingut immediatament. És possible que l'incendi de Rasquera hagi esta provocat, fins i tot pels que protesten per la nova situació dels bombers voluntaris (això és pura imaginació maliciosa). És possible que enguany hi hagi altres incendis al territori català, i que es reprodueixi el problema. Potser seria convenient que els governants, abans d'agafar les tisores i començar a retallar per totes bandes, es paressin a pensar una miqueta els beneficis i els possibles perjudicis d'aquestes retallades, perquè no passin coses com les de l'incendi de Rasquera. 

1 comentari:

  1. Pels que conec, els bombers voluntaris no són gaire ben vistos pel col·lectiu professional (bastant mamoneig, i no massa coneixements, segons diuen).

    Sigui com sigui, les coses s'estan posant molt malament, sembla que l'únic grup de treballadors públics que no pateixen la crisi són els anti-disturbis.

    ResponElimina