"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 15 d’octubre del 2012

Les set diferències entre Ejpañia i la Gran Bretanya.




- Un estat té un president demòcrata que es diu Camerón, l'altre és més aviat reaccionari i li agradaria que els catalans escoltessin menys a Llach i Raimon i més al Camarón. 

- Un dels estats té un president que no porta barba i sap vocalitzar al parlar, l'altre sí i no.

- La Gran Bretanya accepta negociar la independència dels escocesos sense amenaces i amb diàleg, Ejpañia no en vol saber res de les reclamacions dels catalans i recorre a la Constitució per deixar clar que res es pot tocar, res es pot canviar i que en cas que algú ho intenti, l'exercit està per garantir "la indivisivilidad del país" i etc., etc.

- La Gran Bretanya ha vist com s'independitzaven del regne territoris com Irlanda, Canada, Índia, Hong Kong, Austràlia, Nigèria. Ejpañia també ha perdut un bon grapat de colònies com Uruguai, Filipines, Perú, Mèxic, Guinea Equatorial, Sàhara... i un munt més.

- A la Gran Bretanya tenen un humor intel·ligent i àcid. L'humor espanyol és més aviat caspós, cutre i salsitxero.

- La GB ha parit artistes com els Beatles, els Rolling Stones, Rod Steward, o Queen. Ejpañia ha exportat engendros com el Julio Iglesias, Bisbal, Concha Velasco o Raphael.

- Als anglesos els agrada el turisme de borratxera (les 3S: "sex", "sand" i "sun") i a Ejpañia els encanta rebre turistes anglesos borratxos.

- Als anglesos no els interessa un rave aprendre idiomes. Els espanyols pensen que caldria exterminar totes les llengües "minoritàries" del seu territori i que tothom parlés únicament el castellà.

- A la GB fa molt anys que la "democràcia" és el sistema polític establert. A Ejpañia tot just portem quaranta anys practicant.

- El sistema polític a la GB està bipolaritzat pels partits conservador i laborista. A Ejpañia pel PP i el PSOE. Vaja, aquí no hi ha grans diferències.

- A la GB no tenen equip de futbol del govern. A Ejpañia sí. Està clar quin és, no?

2 comentaris:

  1. Quines diferències són la 4, la 8 i la 10? En tot cas són igualtats: tots dos són antics imperis en desintegració, amb sistemes polítics bipolaritzats i que han maldat per l'eliminació de les altres llengües del territori (i amb resultats més tristos pel gal·lès i el gaèlic que no pas pel català).

    6: No es posem demagogs, España ha donat artistes com Velázquez, García Lorca o també, per molt que te'n fotis, Camarón de la Isla, un geni del segle XX. També ens podrien dir que en Josmar és l'aportació catalana a la cultura universal.

    7: A Catalunya no ens encanta rebre turistes anglesos borratxos? Ningú ho diria havent estat a Lloret o Salou les darreres dècades...

    Com dèieu els mestres, necessita millorar.

    ResponElimina
  2. Apreciat Cigaló,

    Al meu bloc exagero, manipulo i faig demagògia al meu interès, evidentment. Si ho fa la premsa seriosa, per què hauria de ser jo menys? No et prenguis tot el que escric seriosament, ja que m'agrada "provocar" una mica. Sovint el títol de l'entrada no té perquè ser fidel al cent per cent amb el que escric posteriorment. I, per cert, m'encanta Camaron, Duquende, Poveda i Enrique Morente en pau descansi. I també Gila, Pedro Reyes i Faemino y Cansado. I abomino el model turístic de Lloret, Salou i Platja d'Aro.

    En línies generals, t'has de quedar amb la idea que mentres la GB dialoga i accepta la democràcia, Ejpañia es mostra antidemocràtica i autoritària com ha estat sempre.

    Risto

    ResponElimina