"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 13 de desembre del 2012

Estan ben tarats aquests polítics espanyols...

Paco Vázquez, exalcalde de A Coruña. Un altre activista anticatalà.

"L'exalcalde socialista de la Corunya compara la immersió lingüística amb la persecució dels jueus".
 
 
No sé si se n'adonen els polítics espanyols que cada vegada que obren la boca per "rajar" dels catalans, fan que creixi el sentiment independentista entre la població catalana. A mi personalment, personatges com l'exalcalde de La Corunya, Francisco Vázquez, o el propi ministre d'Educació, Jose Ignacio Wert, l'Aznar, el Guerra, l'Ibarra, el Vidal Quadras, etc., etc., i etc., m'han anat inflant els ous de tal manera, que cada dia que passa tinc més ganes de poder viure en un país diferent al que ells governen i lideren. Ja no es tracta només de la meva identitat, la meva butxaca, i la possibilitat de poder prendre decisions sense haver de demanar permís a Madrid. És que tinc moltes ganes de poder oblidar-me de personatges com aquests, i deixar de patir mals de panxa cada cop que els sento parlar de Catalunya.
 
L'Última l'ha deixat anar l'exalcalde socialista de La Corunya, comparant dues coses incomparables. I no pel fet que als jueus se'ls perseguia per exterminar-los i als escolars catalans no, sinó que a més a més, aquest home deixa anar una mentida com una catedral en un mitja televisiu i es queda tan ample. Diu aquest desgraciat que a Catalunya es castiga als alumnes que parlen en castellà al pati de l'escola. N'hi ha per hostiar-lo fins que confessi que s'ho ha inventat o digui que algú li ha comentat sense haver-ho vist realment.
 
A Catalunya no es castiga a cap nen per parlar en castellà al pati. És més, ni al pati, ni a l'aula ni enlloc. Hi ha alumnes catalans que no parlen el català ni que sigui per aprovar les matèries (bé perquè no se senten segurs, bé perquè el pares tampoc ho consideren important, bé perquè no els agrada, o bé perquè els mestres els contestem parlin l'idioma que parlin), i no per això se'ls castiga o se'ls maltracta. Simplement no se'ls aprova. Hi ha alumnes de l'Eso que acaben els estudis obligatoris sense necessitat d'haver parlat el català, i m'estranyaria que per aquest motiu hagin rebut cap càstig. Molt menys encara quan xerren en la llengua que volen al pati de l'escola!!! I comparar aquesta fal·làcia amb l'holocaust nazi, és de ser un gran desgraciat, per no dir f.d.p.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada