"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 28 de febrer del 2013

Plega el Papa.

Benet XVI (equis, uve, palito) es jubila.
Avui serà la darrera jornada laboral de l'actual Papa, Benet XVI. Als seus 85 anys, diuen que al·lega motius de cansament i manca de forces per continuar sent la veu de Déu a la terra. Comprensible de totes totes. Jo mateix, hi ha dies que em sento cansat i amb ganes de jubilar-me tot i els meus 37 tacus. Com no s'ha de sentir cansat el pobre Papa?

Tanmateix, algunes veus malicioses, opinen que el Papa s'ha vist obligat a renunciar per alguns suposats escàndols sexuals dins de la seva empresa. Aquests rumors tenen escàs fonament, ja que qui pot arribar a desconfiar d'un deixeble de Déu que es dedica a escampar el seu missatge d'amor i bondat als homes? És impossible! A més, tots els treballadors de l'església saben que si pequen podrien anar a l'infern, i no crec jo que siguin capaços de jugar-se-la amb coses d'aquest tipus...

Al pobre Benet, no li han donat temps per acabar de modernitzar i reformar l'empresa que ara abandona. I es que, què es pot fer en tan sols vuit anys de mandat, en una empresa que té una història al darrera de prop de dos mil anys, i per on han passat fins a 265 Papes anteriors? Seria molt pretensiós pensar que arribaria el bo del Ratzinger i de cop i volta canviarien les coses com de la nit al dia. Està clar que alguna cosa ha canviat (només cal mirar el "look" tan trencador que té el Papa a la foto superior).

A partir d'avui s'obren les apostes per tal d'esbrinar qui substituirà al Papa sortint. Qui sap si ha arribat ja l'hora de que hi hagi un Papa negre, com el president dels EEUU. Ho podrem anar seguint dia a dia a les vint o trenta pàgines que li dedica al tema el diari La Vanguàrdia, o a la majoria dels mitjans de comunicació quan se'ls acabi el filó de la corrupció, tan actual darrerament. Això, si cap desastre natural o alguna nova guerra no s'avancen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada