"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 14 de març del 2013

L'església es rejoveneix: el nou Papa tan sols té 76 anys.

El nou Papa, en els temps de connivència amb el règim dictatorial de Videla.
Ahir, la cúria vaticana va triar nou Papa després d'uns dies de deliberacions, discussions, negociacions, pactes, suborns, traïcions, etc., etc. Es tracta de l'argentí Jorge Mario Bergoglio, un jesuïta de 76 anys (vaja, un xaval per aquest càrrec), de perfil conservador (per no dir un reaccionari més de dretes que l'Aznar, l'Aguirre i Franco junts), i seguidor de l'equip de futbol del Sant Lorenzo de Almagro. Vaja, més del mateix, t'ho miris per on t'ho miris, malgrat que alguns diguin que li agrada estar al costat dels més febles, i d'altres pensin que pot fer algun canvi en les caduques estructures vaticanes.
 
Jo, cada any que envelleixo, tolero pitjor tot el relacionat amb l'església, i fins i tot amb els camelos religiosos. Si la gent vol viure religiosament, com a mínim que no toquin els ous a la resta dels que els envolten i que ens deixin viure "pecant" tant com vulguem (puguem). Quan penso en tot el mal que han causat molts religiosos fills de puta, em venen ganes de fer el mateix que aquells republicans quan cantaven allò de "si los curas y frailes supieran la paliza que les van a dar, marcharían del claustro gritando libertad, libertad, libertad".
 
... perquè, un Papa jove què? impossible? Mal exemple dóna el Vaticà apostant per avis que millor estarien al casal de la gent gran jugant al dòmino i a les cartes. Com volen doncs que el jovent s'emancipi i agafi responsabilitats si no els donen l'alternativa? Com volen afavorir el rejoveniment de l'església si els nous aspirants veuen que hauran de passar almenys cinquanta o seixanta anys per poder arribar a dirigir l'empresa?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada