"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 19 de juliol del 2013

Comencen els mundials de natació de Barcelona. Fem saber al món que Catalonia is not Spain.

Les "sirenes" de la sincro. Aaaaaaahhhhhggggggg.

Aquest vespre arrenquen els mundials de natació de Barcelona amb la cerimònia inaugural al Palau Sant Jordi. Una vegada més, els catalans ens haurem de conformar veient als nostres esportistes competint pel país que ens domina, i havent de suportar als periodistes espanyols omplint-se la boca al parlar dels èxits dels esportistes espanyols, encara que més de la meitat siguin d'aquí. És per aquest motiu, bàsicament, que personalment prefereixo que cap esportista català guanyi cap medalla en aquests mundials. I si pot ser que cap esportista espanyol guanyi cap medalla, millor que millor. Així ens evitem la humiliació de veure onejar la bandera dels opressors al nostre país. Suposo que el dia que siguem lliures, tot això ja no m'importarà tant, però avui per avui és un tema que em fa bullir la sang.

Més enllà dels temes polítics, diu l'alcalde Trias que la celebració d'aquest esdeveniment a Barcelona comporta un ingrés de 5 euros per cada euro invertit. Sembla doncs un bon negoci per a la ciutat, i sens dubte pot servir perquè Barcelona es continuï projectant al món com una ciutat moderna i amb capacitat per organitzar esdeveniments d'aquest tipus. Crec que en la batalla amb Madrid per l'atracció i l'organització de mogudes com aquesta, Barcelona li passa la mà per la cara als madrilenys. Malauradament, qui governa a Ejpañia ho fa des de la capital, i si s'ha d'afavorir a algú en aquest sentit, i en d'altres, sempre s'acaba escombrant cap a casa. Només cal veure l'obsessió (i el dispendi) per portar els jocs olímpics sí o sí a la capital.

I en la vessant esportiva, aquests mundials han de servir perquè molta gent se n'adoni que hi ha vida més enllà del futbol, el bàsquet i els cotxes. Tanmateix, es fa difícil promocionar un esport quan solament apareix pels mitjans un cop cada dos anys quan arriben els mundials o les olimpíades. Algú ha pogut veure per la tele un dissabte qualsevol una competició de natació o de sincro? I un campionat de salts de trampolí? I partits de waterpolo? Bé, per sort el canal Esport 3, ofereix de tant en tant alguna d'aquestes coses, però en uns horaris de poca audiència.

Ah! I per cert... per quan la sincro masculina?? Igualtat ja!! Menys glamour i més esport! Menys sirenes i més atletes! Estic fins als ous de veure a les sirenes de la sincro en les revistes de moda, i posant com models de passarel·la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada