"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 15 de desembre del 2013

Amb més de 15 anys de retard, però ja tenim aquí la connexió en alta velocitat amb França!!!


Aquest diumenge s'ha estrenat la connexió d'alta velocitat amb França, i la meva cosina francesa que viu a París, la Sònia, ha arribat puntual a Barcelona en gairebé 6 hores i mitja de trajecte. La Sònia treballa per a la companyia francesa de trens que juntament amb Renfe cobriran les diverses rutes entre la capital catalana i l'Estat francès. Una de les rutes, la que surt de Marsella concretament, travessarà Catalunya per arribar fins a la capital del regne opressor. Així els de Madrid ja no es podran queixar de que ells no en treguin cap profit d'aquesta inversió.

El govern espanyol, sempre amatent a les reivindicacions catalanes i amb una gran visió de negoci, va preferir connectar primer a la capital del regne amb indrets de tanta importància estratègica com Màlaga, Alacant, Valladolid o Lisboa, i és per aquest motiu que hem hagut d'esperar prop de vint anys a veure acomplerta aquesta demanda. Val més tard que mai, no? 

Una nova jornada històrica per a Catalunya, que ve a sumar-se al gran impacte causat per l'anunci de la data del referèndum per la independència del proper 9 de novembre de l'any vinent. Au revoire Espagne!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada