"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 12 de desembre del 2013

Ja tenim pregunta per a la consulta que Madrid prohibirà. Un pas endavant més per a la DUI.

Moment històric al Palau de la Generalitat amb els representants dels partits que han acordat la pregunta per a la consulta.


"Vol que Catalunya esdevingui un estat? En cas afirmatiu, vol un estat independent?"

Aquest migdia, el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha fet pública la pregunta amb la qual es consultarà al poble català que vol ser en el futur. Rodejat pels líders de les formacions polítiques que han donat suport a aquest procés (Oriol Junqueras d'ERC, Joan Herrera d'ICV, i David Fernàndez de la CUP), Mas ha anunciat també que la data per portar a terme aquesta consulta serà el 9 de novembre del 2014. Aquesta data té un simbolisme especial ja que coincideix amb el 25è aniversari de la caiguda del mur de Berlín.

Malgrat que no m'agrada gens el format de pregunta doble que s'han tret de la màniga per acontentar als unionistes reprimits d'ICV i d'UDC, ja que pot generar confusió i dubtes, crec que és un dia històric per la nostra nació que cal celebrar. 

Molt probablement, aquesta consulta no es podrà portar mai a terme per la negativa de l'estat espanyol, que ja ho ha deixat ben clar, per activa i per passiva, per boca dels seus representants polítics: que si el marc constitucional no permet referèndums d'aquest tipus; que les lleis no es toquen (les que no els interessen a ells, evidentment); que la sobirania només recau en el poble espanyol...

Així doncs, avui ja estem una mica més a prop de poder declarar la independència. La propera etapa serà la convocatòria d'eleccions anticipades plebiscitàries, i la darrera, la declaració unilateral d'independència (DUI). Anem preparant les banderes estelades que se'ns gira feina...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada