"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 17 de desembre del 2013

Un exgimnasta català al Circ du Soleil.

Àlex Cuenca, exgimnasta, acròbata i independentista.
(Notícia apareguda al diari El Punt/Avui d'abans-d'ahir).

Àlex Cuenca es presenta a l'assaig romà de Dralion, vestit amb una samarreta sense mànigues amb la bandera estelada que es va comprar a Barcelona l'11 de Setembre, quan va participar en el tram del passeig de Gràcia de la cadena humana. Aquest atleta barceloní de 38 anys, nascut a Nous Barris i que es fa dir amb el sobrenom de Toro, és l'únic acròbata català (i de l'Estat espanyol) que participa en l'espectacle i ho fa des del 2009, quan va ser literalment descobert i fitxat per un responsable de càsting del Cirque du Soleil, que el va veure fent salts impossibles en la seva especialitat esportiva: el trampolí.

No estem parlant del trampolí de natació, sinó de llits elàstics que eleven l'acròbata cap al cel. I això és el que Cuenca realitza a Dralion: saltar i grimpar per la paret metàl·lica de l'escenari a gran velocitat.

L'Àlex, format al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat, ha competit en trampolí durant 20 anys, esport en què ser campió d'Espanya i d'Europa i en el qual es va classificar per als Jocs Olímpics d'Atenes, encara que finalment va acabar sent primer reserva.

La seva vida en el circ és força diferent dels seus anys de gimnasta.“Tinc la casa als hotels”, diu. L'Àlex, però, nota ja un cert cansament de la seva vida nòmada i després de les representacions de Dralion, a Barcelona i Lisboa, es retirarà del circ. El futur? El té claríssim. “Vull ser especialista de cinema, que era el que sempre havia somniat de petit. Vull treballar a Hollywood”, diu convençut.

Amb el mateix entusiasme i convenciment, l'acròbata parla del seu catalanisme: “Aquí explico a tothom que sóc català i que els catalans estem en un procés cap a la independència. Uns m'entenen, altres no. Tant se val. Guanyarem.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada