"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 8 de maig del 2014

12a Fira Modernista a Terrassa aquest cap de setmana.


Demà arrenca la 12a edició de la Fira Modernista, festa originalment pensada per treure un rèdit comercial, i que ha acabat esdevenint una manifestació cultural popular en tota regla gràcies al tarannà participatiu, voluntariós i orgullós d'un bon grapat de ciutadans terrassencs. Sense aquesta participació altruista i fidel de molts terrassencs, la Fira no deixaria de ser una gran trobada de comerciants, artesans i companyies artístiques diverses a catxet, com succeeix a molts altres indrets que celebren aquest tipus de fires i festes.

Per posar un exemple, la nostra colla, els Minyons, tornarem a participar activament de la Fira, sense cap recompensa econòmica especial, més enllà del paupèrrim conveni anual amb el nostre ajuntament. Obrirem el nostre local per fer-hi visites, concerts, àpats, caramelles, ballades de gegants... i tot això li costarà a l'ajuntament zero euros. Una ganga vaja!

Aquest any, també plantarem castells per la Fira, tot i que no ens deixen fer-ho com en edicions anteriors. Es veu que l'altra colla de la ciutat s'ha acabat sortint amb la seva per tal de que no puguem fer els més alts castells a la Plaça Vella. Volen fer alguna pallassada del tipus castells a l'antiga i rapidet, perquè no els podem passar la mà per la cara. Suposo que no els agrada això de que la gent es dediqui a comptar el nombre de pisos dels castells d'una i altra colla, i prefereixen que es fixin en els mocadors i les camises "modernistes". Vaja, com si fa 100 anys no es fessin castells dels grossos...

En fi, que aquest any el nostre estimat ajuntament ens envia al davant del Mercat de la Independència per no fer enfadar a l'altra colla de la ciutat (que any rere any omple de públic el Raval de Montserrat amb els seus castells, i que acumula portades i articles als més importants diaris nacionals), i hauríem de demostrar-los (a tots plegats) que els castells poden ser un gran esquer i un bon reclam de públic també dins de la Fira Modernista. Si es compleixen les previsions i som capaços de portar el 3 i el 4 de 8 simultanis per primera vegada en la nostra història, a banda d'altres castells de nivell, no dubto que els Minyons serem notícia el dilluns, fins i tot per sobre de la mateixa Fira.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada