"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 6 de maig del 2014

Espectacular torre humana de 9 pisos dels Govindes de Bombai.









El passat mes d'agost a la tradicional festa del Dahi Handi, a Bombai, el grup de govindes del Shiv Sai, van aconseguir pujar i baixar una torre humana de 9 pisos, fita mai aconseguida per cap agrupació de govindes fins aleshores. Cal destacar la velocitat amb que aquests acròbates executen (enlairen i desmunten) les seves construccions, i la depurada tècnica dels govindes que són capaços de mantenir l'equilibri sense la necessitat de remenar peus, ni modificar la posició (ben alçats). Aquests són, al meu entendre, els factors clau de l'èxit d'aquestes construccions.

Potser els castellers hauríem de fixar-nos una mica més en la tècnica dels govindes per tal de millorar l'execució dels nostres castells. Sens dubte, si pretenem algun dia fer realitat les estructures amb 4 bases (pilar de 9, torre de 10...), no aniria gens malament fixar-nos-hi una mica, i intentar aprofitar tot allò que sigui imitable, tenint en compte, tanmateix, les evidents diferències entre castellers i govindes.

2 comentaris:

  1. Sobretot, la rapidesa amb què la desmonten; afavorint així, que TOTA la colla i TOTS els membres que fan possible la construcció, puguin celebrar-ho junts!

    ResponElimina
  2. ;-) Totalmente de acuerdo Jose María!!!

    ResponElimina