"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 12 d’agost del 2014

Nicaragua - Dia 22 - Matagalpa - Estelí.

El noi guia que em va acompanyar a la cascada de San Ramón, a Ometepe.
Avui com que no ha passat gran cosa en tot el dia, a banda del trasllat de Matagalpa a Estelí en bus, la cerca d'allotjament, i la volta de rigor per la ciutat, tot esperant trobar-me amb una catalana que dirigeix un projecte educatiu en aquesta ciutat, la Lourdes, us explicaré alguns detalls més del país i del que he anat veient i escoltant, a banda de deixar-vos algunes fotos de diversos llocs, amb gent del territori.

Una noia venent quelcom a San Juan del Sur.
He comprovat que Nicaragua és un país on la presencia de la religió, o més ben dit, de Déu i de Jesucrist és molt habitual. Als autobusos, als cotxes i taxis, a les parets, pertot, es poden llegir missatges religiosos lloant a Déu o glorificant a Jesucrist. ¨Dios te ama¨, ¨Dios es todopoderoso¨, ¨Jesucristo eres mi guia¨, i etc., etc. A banda dels predicadors que poden apareixer en qualsevol moment en un bus, o des de l'atri d'una església fent les seves proclames...

Un paio a León.
Un altre cosa destacable és la gran quantitat de venedors de tot tipus que pugen als busos en qualsevol moment per oferir els seus productes: la cosa de horno, tosteleche, lecheburra, nancites, el tamal, el nacatamal, el churro, las papitas, chicharrones, burritos, el fresco, la gaseosa, los bananos, la ensalada de frutas, el vigorón, el maní, el lote, i etc., etc. No m'estranya que hi hagi molta gent amb sobrepes amb la de merdes que es foten, i amb la de vegades que mengen.

Furgoneta municipal que fa la venta de gra a un preu baix.
I destacable també la gran quantitat de gent (homes i més aviat bevedors) que em para pel carrer i inicia una conversa al voltant de qualsevol cosa (de vegades no sé ben bé de que em parlen). Els encanta donar-te la ma i saludar-te (algunes mans, fins i tot, fa una mica de recansa), i si entenen una mica de futbol i segueixen la lliga espanyola (Barsa i Madrid són seguits aquí amb devoció i passió, fins i tot arribant a les mans o més per aquesta causa) doncs ja tenen l'excusa per entretenir-te una bona estona. I, sovint fins i tot, demanar-te 20 pesitos per una altra ampolla de rom de baixa qualitat.

Un paio que s´ha parat per parlar al veure´m, tot i que no acabava d'entendre'l...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada