"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 7 d’octubre del 2014

Que per què van xiular als verds???

Els verds són els que la tenen més grossa (la bandera).

Ahir al diari Ara, el periodista Efren Garcia es preguntava en aquest article que per què va xiular el públic de la TAP als verds.

Com alguns comenten a través de les xarxes, la gent va xiular als verds com els aficionats del futbol xiulen al Madrid i a algunes de les seves figures. El paral·lelisme, tot i que són dos mons molt allunyats l'un de l'altre, es fa més proper quan els castells es converteixen, un cop cada dos anys, en competició pura i dura ("el mundial casteller") al Concurs. Per què no se'ls xiula a la plaça de Sant Jaume, a la plaça de la Font, o a la plaça de Santa Anna, i sí en canvi a la TAP, o als campionats intercastellers de futbol sala? Rumiem-hi.

Quins motius poden portar al públic a reaccionar d'aquesta manera davant dels èxits i les celebracions dels verds més enllà de la probable enveja dels "perdedors"? Doncs aquí van algunes hipòtesis:

- Pel fet de ser "el equipo del gobierno" (Catalunya turisme, viatges oficials...)?

- Pel fet de ser la colla que més s'ha  nodrit amb castellers (un bon grapat menors d'edat) d'altres colles? Per alguna cosa se'ls coneix com la "Selecció catalana"...

- Per algunes sortides de to (per no dir directament fanfarronades) d'alguns dels seus membres més destacats a les xarxes socials o als mitjans?

- Per la seva omnipresència als mitjans de comunicació? Només faltava trobar-los a la sopa. Com si no hi hagués més colles al món casteller...

- Per la prepotència fanfarrona de gestos com el 9d8 amb cinc aletes? Calia?

- Per ser la colla amb més calés del món casteller? Els rics tenen molts calés, però acostumen a fer ràbia...

- Per algunes decisions unilaterals (seguretat, publicitat, etc.) saltant-se els acords de la coordinadora?

- Pel seu art (d'insofrible espera pels que ho pateixen) de fer soques amb públic de la plaça (guiris innocents i desvalguts inclosos)?

(Totes aquestes hipòtesis són de collita pròpia i no representen ni volen representar l'opinió de la meva o d'altres colles castelleres).

2 comentaris:

  1. Hola Risto, sóc el Marcel. Només dir-te que al darrer Torneig Intercasteller, de futbol sala, se'ls va xiular.
    Per cert, l'any que ve, en principi, el torneig es farà a Terrassa ho organitzen els Castellers de Terrassa).

    ResponElimina
  2. Benvingut al meu bloc Marcel!!

    Jo també he assistit a uns quants tornejos de futbol sala i de bàsquet i he comprovat l'"estima" que li té el món casteller (una part significativa) a aquesta colla. Alguna cosa deuen haver fet malament si en comptes d'admiració, generen antipatia.

    I si com dius, l'any vinent es celebra el torneig a Terrassa, segur que ens veurem de festa, perquè a la pista amb tant de flipat i imitadors de Pepe, no m'hi veuràs pas... ;-)

    ResponElimina