"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 10 de gener del 2016

Hab(r)emus President (convergent evidentment).

El nou rei convergent, Carles Puigdemont.

Ens han fet patir fins a l'últim segon de la pròrroga els nostres (independentistes) representants polítics elegits en les darreres eleccions del 27S, a l'hora de posar-se d'acord per qui havia de ser el candidat a ocupar la presidència de la Generalitat els propers 18 mesos. Les posicions dels dos principals protagonistes d'aquest estira i arronsa (CDC i CUP) han estat enrocades fins a l'últim sospir, fins que l'Artur Mas ha decidit fer un pas enrere/al costat per donar pas a un nou candidat "de consens", l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i d'aquesta manera evitar un nou pas per les urnes, i una evident decepció/frustració de molts votants independentistes.

Malgrat que no es tracta de cercar vencedors i vençuts en tot aquest llarg procés de negociació per la investidura, sembla evident que els convergents surten força airosos de l'envit, tot i que no tindran al seu tòtem al capdavant. En qualsevol cas, continuarà ocupant la presidència del govern un dels seus, un home de partit molt proper a Mas, i amb la mateixa cultura i ideals polítics. A més, el futur que li esperava a CDC en unes hipotètiques noves eleccions era més aviat fosc, ja que s'albirava una pèrdua significativa de suports respecta al darrer cop que van concórrer en solitari (2014).

I pel que fa a la CUP... doncs ja veurem com acaba la cosa. S'han sortit amb la seva, i Mas no tornarà a presidir la Generalitat, com a mínim durant un bon temps. Tanmateix, no sabem com acabarà afectant tot aquest traumàtic procés a les estructures del partit (càrrecs electes, dirigents, bases) i en relació a tots aquells que els van donar suport en les darreres eleccions. No vull creure que la CUP hagi renunciat pràcticament a tot a canvi del cap de Mas. No els imagino tan ingenus.

En tot cas, la partida continua oberta. Ni un pas enrere!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada