"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 4 de febrer del 2016

Diari Ara: "Un cas de ‘bullying’ racista sacseja Cassà de la Selva".

Foto: Diari Ara.
 
Per tal d'opinar amb coneixement de causa, hauria de tenir més dades de com s'ha gestionat l'assumpte i si realment s'havia informat prèviament als pares dels alumnes sancionats o aquests es van assabentar de boca dels seus fills tal i com diuen (estrany si més no). Tanmateix, quan parlem de Bullying, implica un assetjament continuat i perllongat, amb la qual cosa costa creure que els pares no haguessin estat informats.

(Notícia apareguda al diari Ara d'avui).

Tres alumnes de quart de primària de l’ escola Aldric de Cassà de la Selva van ser expulsats la setmana passada per fer bullying amb connotacions racistes a un company de classe. La direcció del centre va prendre aquesta decisió, molt criticada pels pares dels alumnes afectats, en constatar la gravetat dels fets. Aquests episodis d’assetjament, que inclouen insults cara a cara i whatsapps, s’han produït quan encara no s’ha esvaït l’impacte provocat per la mort de l’Alan, el jove transsexual de Rubí que, fart de suportar l’assetjament escolar, es va treure la vida la nit de Nadal.

“L’escola no ens n’ha dit res, ens ho han explicat els nostres fills”, relaten tres pares d’alumnes que van a la mateixa classe que els nens expulsats i que aquesta setmana ja s’han pogut reincorporar a les classes. “Li feien la vida impossible, sobretot a l’hora del pati i amb insults com «moro de merda»”, diu una mare que es mostra “completament d’acord” amb la decisió de la direcció. Amb tot, opina que “en aquesta escola són una mica permissius, perquè de vegades havien passat coses i no s’havia fet res”. Els companys de classe dels afectats van rebre la setmana passada “dues sessions de sensibilització per inculcar-los que aquestes coses no es poden repetir”, va explicar un altre pare.

Ensenyament hi ha intervingut

El departament d’Ensenyament també ha intervingut en el cas, i ha activat els protocols establerts per a aquestes ocasions. No n’ha donat detalls, perquè els fets s’emmarquen en l’àmbit privat del centre i, a més, hi ha menors implicats. Les famílies afectades es van reunir dilluns amb la Inspecció dels Serveis Territorials d’Ensenyament i aquesta mateixa setmana tornaran a fer-ho a l’escola en una trobada amb la direcció.

“Cada cop pugen amb menys respecte i la culpa és dels pares”, afirma un jubilat que juga a petanca al costat del pàrquing de davant de l’escola. “Trobo que la direcció ha fet el que calia; si no, es podria embolicar tot molt i a aquest nen el podrien marginar”, diu una dona que passeja per la ruta del Carrilet, situada al costat del centre. “Són coses molt delicades i tothom hi surt perdent. Millor que es resolgui de manera interna”, apunta una altra mare abans de recollir el seu fill.

Ser massa tímid, o el contrari 

“No cal tenir característiques gaire especials per ser víctima de bullying ”, assenyala la psicòloga clínica Laura Puig. Dur audiòfon o ulleres, ser més tímid o estudiós que els altres, fins i tot ser massa extravertit... qualsevol excusa és bona per als assetjadors”, remarca. “La direcció del centre i Ensenyament han fet bé d’intervenir de seguida, perquè casos com aquest poden fer que una persona quedi marcada per a tota la vida”, remarca Puig. Segons ella, “molts nanos són racistes perquè els seus pares també ho són”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada