"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 7 de març del 2016

Els esclaus del franquisme.

Podeu veure el programa fent clic aquí.





















Impactant i corprenedor reportatge del Jordi Évole sobre els esclaus del franquisme l'emès ahir al vespre a La Sexta. Vam poder escoltar el dolorós testimoni d'un dels darrers homes vius que van patir aquell infern, quan amb 21 anys el van detenir i el van enviar a la presó i a camps de treball forçat. Té 100 anys i tant sols desitja que algun dia, un govern de l'Estat demani ni que sigui disculpes per aquella explotació, maltracte, i humiliació.

Es calcula que la dictadura franquista va ocupar a prop de 400.000 presos polítics com a treballadors forçats, en la construcció de carreteres, pantans, ponts, vies de tren, explotació de mines... I que algunes de les empreses que es van beneficiar d'aquesta explotació humana continuen al peu del canó, encara que sigui amb noms diferents, sense que mai hagin hagut de compensar a les víctimes ni reconèixer aquests fets. L'ACS de Florentino Pérez, Acciona, Adif o OHL, són alguns bons exemples d'empreses que s'han enriquit a costa d'esclavitzar a presos polítics.

Quan sento a polítics, periodistes o tertulians lloar la transició democràtica d'Espanya, o la sacrosanta Constitució, em puja una ràbia pel cos que no puc suportar. Quan es parla de no obrir les ferides del passat i de passar pàgina, el que realment s'està fent és justificar l'injustificable, tapar les vergonyes, i garantir que tot continuï més o menys igual com ho va deixar el dictador. Nacionalcatolicisme 2.0..

Que no ens venguin motos de lleis de memòria històrica, quan el que realment interessa és la més absoluta desmemòria que justifiqui i normalitzi la victòria dels dolents.

#PSOEtraïdors
#Vergonya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada