"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 15 de maig del 2016

El Barça, gran dominador de la lliga espanyola de futbol dels darrers 25 anys.

Foto: FC Barcelona.






























Ahir, en la darrera jornada de lliga, el Barça va certificar un nou títol a l'impossar-se al Granada a domicili per 0 a 3. Així doncs, el Barça no va fallar, i no va donar cap opció al Reial Madrid que esperava la derrota culé per poder endur-se el títol, i que tampoc va fallar, com era previsible, en el seu desplaçament a La Corunya (0-2).

Aquesta és la 24a lliga del Barça, i suposa a més la 6a dels darrers vuit anys, i la 14a des de l'arribada del malaurat Johan Cruyff, l'any 1989. És a dir, una ratxa triomfal  impressionant, i impensable trenta anys enrere, quan el Barça guanyava un títol molt de tant en tant. 

Evidentment, el principal responsable dels èxits dels darrers anys és l'astre argentí, Leo Messi, que amb la samarreta blaugrana s'ha convertit ja en el millor jugador de tots els temps, i que ha dut al Barça a guanyar doblets, triplets, o l'extraordinària fita històrica de guanyar tots els títols en joc la temporada 2009.

Esperem enguany que la cosa no acabi aquí, i que el proper diumenge, a Madrid, enfront del Sevilla, puguem celebrar un nou títol, la copa del rei.

2 comentaris:

  1. I encara millor si anys a venir podem celebrar la Copa de la República.

    ResponElimina
  2. Serà la República Catalana, perquè si hem d'esperar a que arribi l'espanyola... ;-(
    Potser l'any 2075 ja estaran preparats per modificar la Conjtitución, i els nets dels nets dels nets de la transició preferiran un President elegit pel poble, que un Rei elegit per Franco i per Déu.

    ResponElimina