"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 16 de maig del 2016

Històrica actuació a la plaça de l'Oli.

3d9f a la Plaça de l'Oli (Foto: Minyons).

El passat dissabte els Minyons vam tornar a actuar al bressol casteller, és a dir, a Valls, convidats per la Colla Vella. Feia quatre anys de la darrera presència (i primera actuació històrica de la colla a Valls més enllà de les actuacions per les Decennals) en terres vallenques, quan vam anar-hi convidats per la Colla Joves a l'actuació del Pati.

En aquesta ocasió la diada se celebrava a la Plaça de l'Oli amb motiu del dia del pagès, o Sant Isidre, i a banda de nosaltres i els amfitrions, també hi havia les colles dels Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Reus. Un gran cartell per una molt bona diada, de grans castells, bon ritme i molta germanor. Els Minyons hi vam anar al màxim de les nostres possibilitats i amb un bon nombre de camises per plantar un 3d9f (el segon que una colla forana completa a Valls, i el primer que es veia en aquella plaça), un 5d8, un 4d8p (el primer de l'any) i un pilar de 6.

Extraordinaris també els vallencs, que van lluir-se amb la "tripleta màgica" més matinera de la seva història i del món casteller en general: 3d9f, 4d9f, 5d8. Els Tarragonins van fer el 2d8f, el 3 i el 4 de 8, i el pilar de 6. I els reusencs: 2d7, 3d8, 5d7.

Un honor per tot casteller que es preuï, poder fer castells al bressol casteller i al costat d'una colla amb més de dos-cents anys d'experiència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada