"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 19 de setembre del 2016

#LaculpaésdelsMinyons.

Primer 4d10fm carregat per la Colla Vella dels Xiquets de Valls ahir a Tarragona (Foto: Ara).





























Ahir els Minyons vam actuar a la Festa Major d'Esplugues del Llobregat on vam realitzar el 3d9f, el 9d8, el 5d8 i el pd7f. Una gran exhibició que premonitza una gran diada de La Mercè aquest diumenge a Barcelona (previ pas per Calella el dissabte), on voldríem intentar l'inèdit (a la capital) 3d10fm, que solament vam poder carregar a la diada de Sant Fèlix a Vilafranca del Penedés.

A banda de la diada castellera a Esplugues, bona part del món casteller tenia els ulls posats en la diada del 1r diumenge de festes de Santa Tecla a Tarragona on actuaven quatre colles punteres (Vella de Valls, Castellers de Vilafranca, Jove de Tarragona i Xiquets de Tarragona). M'agradaria fer alguns apunts al respecte:

- primerament, vaig trobar molt desagradable, per no dir vergonyós, l'actitud d'alguns companys de la meva colla celebrant la caiguda d'un castell d'una colla que no era ni a la plaça on nosaltres actuàvem. Afortunadament van ser uns pocs, i molt probablement gent nova a la colla que encara no sap de què va això dels castells, però em va semblar una manca de respecte total per la plaça on actuàvem i per la colla local que es preparava per enlairar el seu castell. A banda d'un símptoma de la cada vegada més estesa malaltia de la competitivitat, que malauradament també cala a la nostra colla i que entre tots hem d'intentar aturar abans que prenguem mal... (No al Concurs, per cert!!!)

- segona: no entenc els adjectius de "Brutal", "magnífic", "èpic", etc., quan una colla cau dels tres castells intentats. Si el que engresca als aficionats castellers és veure a una colla caient un cop darrera l'altra, ho sento, però que no comptin amb mi per alegrar-los el dia. Ho dic pensant en els meus ossos i en la integritat física de la resta dels companys de la colla. Si algú es creu que ha guanyat alguna cosa després d'haver caigut de tots els castells intentats, crec que té un greu problema.

- tercera: una autèntica llàstima l'enfonsament del 4d10fm de la Vella quan ja quasi el tenien. Segurament amb una mica més d'assaig l'acabaran assolint aquest mateix any. Tanmateix, queda clar que aquest castell té algunes dificultats afegides respecte al 3d10fm, a nivell de folre i manilles, i crec que les sorpreses desagradables d'últim moment poden ser bastant més habituals que no pas en en l'estructura del 3.

- quarta: xapó als verds. Magnifica actuació amb quatre castellassos i tots descarregats! Molt de mèrit, i molt de seny!! De la mateixa manera que critico les seves actituds sovint prepotents i narcisistes, cal reconèixer que estan en un estat de forma increïble i que poden acabar la temporada sorprenent-nos encara més.

5 comentaris:

  1. No en tens ni idea de castells. Ni tu ni la teva colla teniu idea del que són. NO als castells fora de la ZT. El 4de10 d'ahir ha estat el millor castell de la història. És el 4de10 que més lluny ha arribat, i en una plaça entesa que ho sap valorar. Els tarragonins estem molt més agraits de la vella que va vindre a donar-ho tot que dels verds que van vindre pensant en el concurs. Au!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perdona però això del 4d10fm que més lluny ha arribat no sé d'on ho has tret, perquè jo vaig veure a Terrassa com es descarregava...
      Per altra banda, els verds pensen en el concurs, però quants cops has vist l'actuació que van fer on el castell més "petit" és la td9fm?

      Elimina
  2. Als castells sempre hi ha hagut rivalitat i competitivitat, sense elles no es faruen castells i valtros tampoc n'estarieu fent. Una mica de respecte

    ResponElimina
  3. Al vostre 4 de 10 li va faltar sentiment i valoració perquè el vau fer a terrassa. Quan el porteu a sant fèlix veureu quina és la dificultat i quin és el reconeixement. i lo del 2de9. Si han de fer a tarragona la mateixa actuacio que a vilanova es que algo falla...

    ResponElimina
  4. Per últim, crec desencertat no parlar de les colles locals i obviar-les, no sé si intencionadament. La jove va portar 4 ge i en va descarregar dos i va carregar el pilar. els dos que van caure estaven bé fins que van caure. Pels xiquets, van ser capaços de descarregar dos castells de 9 amb canvis i de manera treballadíssima tot i només carregar el 2de8. Ja que dieu que tots els castells són dificils poder us haurieu de fixar no només en les dues colles convidades. Au!

    ResponElimina