"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimecres, 30 de novembre del 2016

El "temazo" del dimecres. Freddie Mercury i Motserrat Caballé - "Barcelona"


El darrer dels temes dedicats al Freddie Mercury no és pas una cançó dels Queen, la mítica banda anglesa, si no una òpera rock composada pel propi Freddie l'any 1987, en un plis-plas segons diuen, i interpretada a duet amb la cantant d'òpera catalana Montserrat Caballé, per commemorar l'elecció de Barcelona com a seu olímpica. La van gravar plegats i la van interpretar en un parell o tres d'ocasions en format playback, però amb la mort del cantant no la van poder cantar plegats a la clausura dels JJOO del 92. 

Escoltant aquest tema queda clar que en Freddie tenia unes capacitats vocals excepcionals. A l'alçada de una cantant d'òpera com Montserrat Caballé.

2 comentaris:

  1. Llàstima de la lletra.
    Els governants del 92 van fer tots els possibles per amagar la realitat de la llengua catalana.
    "...un sueño me envolvió....viva Barcelona"
    Repeteixo, una lletra deplorable.
    Sort de la música i la interpretació.

    ResponElimina
  2. Hahahaha, en això tens tota la raó... què esperaves dels sociates "federalistes"... jo per aquelles èpoques no era ni independetista, però és que tampoc tenia una consciència política i nacional formada. Vaig viure amb innocent il·lusió els jocs, però miran-t'ho amb perspectiva, van suposar un menysteniment de la nostra identitat, cultura i llengua.

    No sé si ho sabies, però els Minyons no van voler participar en l'acte inaugural amb altres colles castelleres tot i que els havien convidat. Sempre rebels.

    ResponElimina