"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 15 de gener del 2018

Llençats.

L'11 del Barça ahir a Anoeta.



















No acostumo a parlar gaire al bloc de futbol o d'esport en general, tot i que és una de les meves principals passions a la vida. Em perdo ben pocs partits del Barça, i quan me'ls perdo em poso una mica de mal humor. He arribat a despertar-me a les 4 de la matinada a Malaysia per poder veure un partit de la supercopa d'Espanya. A més, actualment estem vivint una de les èpoques daurades en la història blaugrana, tant pel nombre de títols com pel nivell de joc/espectacle assolit. I sense oblidar que tenim al millor jugador d'aquest esport de tota la història, Leo Messi, i mentre hi sigui, cal mirar els partits encara que siguin amistosos. És art pur.

Ahir va acabar la primera volta de la lliga espanyola i el Barça ho va fer, de manera brillant, en un dels camps maleïts en les darreres temporades, Anoeta, a Donosti, on feia nou temporades que no es guanyava en lliga. Doncs patapam, 2 a 4 i mitja lliga al sac. Líders destacats, imbatuts (51 punts de 57 possibles), i amb uns registres espectaculars. Malgrat que la temporada va començar amb dubtes degut a la desfeta contra el Madrid a la supercopa espanyola al mes d'agost, l'entrenador, Valverde, ha aconseguit que acoblar als jugadors al nou esquema 4-4-2, amb una defensa sòlida i un atac letal. I ha aconseguit recuperar la millor versió d'alguns jugadors que van acabar amb molts dubtes la temporada anterior (Alba, Rakitic, Iniesta), així com recuperar d'altres que semblaven condemnats a l'ostracisme com ara André Gomes o Vermaelen).

I no només a la lliga estan anant bé les coses. Tant a la copa com a la Champions estan en disposició de competir pels títols amb plenes garanties. I això que encara no hem vist la millor versió del fitxatge estrella de la temporada, Dembelé, que ha estat lesionat prop de tres mesos. I ara s'acaba d'incorporar un altre crac mundial, el brasiler Coutinho, provinent del Liverpool. 

I a tot això cal sumar la crisi de joc i de resultats que està patint l'etern rival, el Madrid, que es troba a 19 punts (i un partit menys) del Barça a la lliga, i que es trobarà amb un autèntic os als setzens de la Champions, el torneig on hi tenen posades totes les esperances per salvar aquesta temporada. A veure si Neymar ens alegra una mica més la vida als culés.

4 comentaris:

  1. Si mirem les estadístiques, aquest Barça xuta. Si mirem el nivell de Messi, veurem que per ell (gairebé) no passen els anys mantenir-se així tant temps és d'un mèrit impressionant. Si mirem el rendiment d'alguns jugadors com els que cites, cal reconèixer que Valverde està fent molt bona feina. Però per alguna estranya raó aquest Barça no genera trempera com algun dels anteriors. És un equip sòlid, seriós i que afronta els partits amb garanties, però si mirem la situació en totes les competicions hauríem d'estar eufòrics, i tot just comencem a estar vagament engrescats. No seràs de la junta del Bartomeu, tu? Tant d'entusiasme...

    Les meves principals crítiques, tenim un jugador titular que és com jugar amb 10: Paulinho. Pel joc de toc i posició del Barça és un complet incompetent. Això sí sap empènyer una pilota a gol. Bé els fitxatges de Dembelé i Coutinho, però no a aquest preu. I a més, els dos? Hi ha lloc per tots a l'equip? On queda el planter? Són jugadors que hauran de jugar per contracte i pel que han costat, i això tallarà les ales a alguns joves amb possibilitats. Per no dir que ara ho estem buscant tot a fora, fins i tot pel quart central de la plantilla. Segur que no tenim res a casa que valgui la pena?

    Potser, ben mirat, el que destrempa d'aquest Barça és que ja no té identitat. És només un bon equip, un club qualsevol. Quan el millor es retiri començarem a pagar aquesta manca d'identitat. Fins llavors, més o menys ho podrem maquillar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalment d'acord. Des que va marxar Guardiola, sembla que els tècnincs que han arribat han preferit assegurar el "tanto" amb gent de fora que no pas arriscar amb gent de la casa. Si ha de venir Neymar té sentit, però portar a Yerri Mina...

      Discrepo amb la teva opició sobre Paulinho. Crec que és un jugador que pot ocupar diverses posicions i que té gol. Està clar que no és un creador a l'estil Iniesta o Xavi, però és molt fiable i té molta experiència. Ser titular amb el Brasil no ha de ser fàcil.

      I està clar que això dels preus dels fitxatges està desorbitat. El Barça compra caríssim i ven baratíssim. Fins i tot jo podria fer de Director Esportiu.

      Elimina