"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimecres, 3 de gener del 2018

Dia 9 a la República Dominicana.

Vista panoràmica de l'estadi Quisquella de Santo Domingo.









Un dia més a Santo Domingo i unes quantes experiències noves viscudes. Aquest matí he acompanyat al propietari d'un colmado fins al mercat principal per comprar uns plàtans, cebes, i alguna cosa d'embotits i formatge. He vist com de decadent i brut és el mercat de carrer on paren els camions amb la mercaderia i per on molts es busquen la vida. He vist gent afaitar-se al carrer, porcs arreplegant qualsevol merda entre la merda, i deixalles per tot arreu. 

Per la tarda, fent un volt m'he topat amb una paradeta de llibres del ministeri de cultura. Buscant una llibreria que no trobava (realment no sé si en deu haver alguna en tot Santo Domingo) he topat amb aquest lloc i m'he comprat un dels principals llibres de les lletres dominicanes segons el paradista: La Sangre, de Tulio Manuel Cestero, escrita l'any 1913. 

Per la tarda m'he anat cap a l'estadi de beisbol Quisqueya Juan Marichan, nom en honor a un dels més grans jugadors de beisbol dominicans de tots els temps. Hi he arribat en dos taxis compartits. Van fent sonar el clàxon i pots pujar si va en la ruta que t'interessa. EL viatge solament costa 25 pesos. A la tornada però he hagut de contractar un servei per a mi sol, ja que no n'hi havia de compartits i m'ha sortit per 250 pesos.

Pel que fa al partit, es juguen les fases finals de la lliga dominicana i queden tan sols 4 equips. Dos de la capital, un de Santiago i un altre de San Francisco. Avui s'enfrontaven els dos de la capital, els Leones de Escogido i els Tigres del Licey. L'ambient era espectacular i les aficions es barregen sense problemes tot i que no paren de criticar-se i fotre bulla entre ells. Tenint en compte que en aquest país les armes són legals i que molta gent en té, i a més a més pots comprar alcohol a dojo a dins de l'estadi, m'estranya que no hi hagi aldarulls greus. Avui el partit s'ha decantat en la tercera i quarta entrada amb dos i dos homeruns dels de Licey. Al final, 4-1.


Àrea dels plàtans i les bananes al mercat d'abastiments.

Bicicleta carregada de canya de sucre.

Govern municipal, plaza Colón i carrer del Conde.

Partideta de dominó a la plaza de Colón.

EL batejador de los Leones de Escogido en plena acció.

Al colmado del Rafael.

2 comentaris:

  1. El detall de la teva samarreta a la foto del colmado.

    ResponElimina
  2. Hehe, la coneixes? Plataforma pro-selecció catalana. "Una nació, una selecció".

    ResponElimina