"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 22 de juny del 2018

No ens cansarem de cridar contra la injustícia: Llibertat Presos Polítics!!


Emotiu homenatge als presos polítics al Polònia d'ahir que tancava la temporada abans de les vacances d'estiu, amb una aparició dels presos polítics catalans que han estat desapareguts durant moltes setmanes. Esperem que aviat puguin tornar a fer broma amb aquests personatges, senyal que ja seran al carrer i s'haurà acabat el malson.

Llibertat i República!!

3 comentaris:

  1. Un gran detall que els guionistes del Polònia s'hagin recordat dels nostres presos.
    Sembla Pete Seeger el que canta al final. Em va fer plorar.

    ResponElimina
  2. El vaig veure de casualitat, perquè darrerament no em miro el Polònia -prefereixo no pensar massa en la situació política, ni per riure-. El vaig trobar genial, extraordinàriament lúcid i encertat. Se'ls ha de felicitar.

    ResponElimina
  3. Polònia és un programa d'humor. Però més enllà, de vegades és pur sentiment. Es pot fer humor de tot i riuen del mort i de qui el vetlla, però amb línies vermelles. I quines són aquestes? Ni ideologies, ni religió, ni minories ni res, si algú s'enfada, és sàtira. Però no juguen amb el patiment humà. Durant tota la temporada no han aparegut els personatges empresonats i aquest buit potser no s'ha percebut, però no era casualitat. Que apareguessin per tancar la temporada va ser un moment apoteòsic, entranyable i gens fora de lloc. Al contrari, ens dóna una espurna d'empenta per no callar i seguir reclamant el seu alliberament. No els volem prop de casa, els volem a casa amb les seves famílies, perquè són innocents i no mereixen aquest tracte, i menys quan veiem que altres presos tenen tractes de favor havent delinquit de veritat.

    ResponElimina