"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 24 de juny del 2018

Sant Joan a Valls. Diada Nacional dels Països Catalans.

La Plaça del Blat reclamant la llibertat dels presos polítics (Foto: elnacional.cat).
Enguany, un any més, he anat a celebrar la diada de Sant Joan a Valls, coincidint amb la Festa Major del poble. Una de les més tradicionals del país, i estretament lligada als castells i als seus xiquets. Enguany ha estat especialment lluïda i reivindicativa. La plaça del Blat s'ha omplert de banderes, llaços grocs i pancartes per reclamar la llibertat dels presos polítics, i a l'inici de la diada castellera una banda musical ha interpretat l'himne nacional i s'han alçat milers de banderoles amb el missatge "estem amb vosaltres". Pell de gallina.

Pel que fa als castells, s'ha viscut una jornada excepcional, sobretot per la banda de la Colla Vella que ha excel·lit amb un repertori mai vist en aquesta diada: 5d9f, 4d9fp, 3d9f i 4d9f simultanis, i pilar de 7 amb folre. Per la seva banda, la Colla Joves ha ofert un 3d9f, un 2d8 carregat, 5d8, i pilar de 7 amb folre carregat. Destacar la consecució de dos castells de nou pisos simultanis per part de la Vella. Una gesta que només els Castellers de Vilafranca s'havien atrevit a portar a plaça, fa ja 17 anys a la diada de Sant Ramon.

4d9f i 3d9f simultanis de la Colla Vella dels Xiquets de Valls (Foto: Nació Digital).


2d8 carregat per la Colla Joves Xiquets de Valls.

Plaça del Blat després d'un concert-vermut.


Els gegants de la vila en plena exhibició davant l'ajuntament.

2 comentaris:

  1. Vaig viure la diada per twitter des de la distància, i flipava mandonguilles amb la Vella. I sobre el 2d8sf de la Joves, què vols que et digui, no m'agraden els mètodes d'aquesta colla. Són manies meves, eh? Però és indigne fer un castell d'aquest nivell acompanyat d'un 3d9f i un 5d8. És saltar-se molts passos. Però repeteixo, manies meves. En canvi la Vella m'està robant el cor els darrers anys. Sort en tens que Minyons ja me'l va robar fa molt, que si no!

    ResponElimina