"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 5 de novembre del 2018

Insults masclistes al trio arbitral femení a un camp terrassenc.

La Ylenia, l'Ainara i la Matilde al camp del Sant Cristòfor.

El passat cap de setmana es va disputar a l'estadi del Sant Cristòfor de Terrassa, un partit del grup català de la tercera divisió, amb la particularitat que per primera vegada a la història del futbol a l'estat espanyol, la tripleta arbitral estava formada íntegrament per dones. L'efemèride, tanmateix, no va tenir un final feliç a causa d'uns quants energumens mal educats que es van dedicar a dirigir insults masclistes a les col·legiades.

Realment, el món del futbol mou a un bon grapat d'indesitjables sense autocontrol que no deuen tenir res millor a fer amb les seves vides que anar al camp de futbol a insultar, cridar, i criticar tot allò que no els agrada. I el més greu de tot és que aquestes actituds no són exclusives dels camps de futbol on es juguen competicions de cert nivell, sinó que et pots trobar aquests especímens a qualsevol camp i en qualsevol categoria i edat. Ni quan hi ha infants pel mig es tallen.

Potser és molt complicat perseguir aquestes actituds quan els implicats estan envoltats per milers d'espectadors en camps de futbol de primera o de segona divisió, però penso que molts clubs petits amb estadis de poca capacitat, haurien de tenir un major control i, fins i tot, prendre mesures disciplinàries amb aquells que no se sàpiguen comportar. D'igual manera que es pot sancionar a un jugador per una acció violenta o de manca de respecte a un rival o a l'àrbitre, cal poder sancionar i expulsar, fins i tot, als aficionats que no saben comportar-se.

A veure si es posen les piles els clubs locals com a mínim després d'aquests fets vergonyants.

6 comentaris:

  1. Semble que a Terrassa som uns cracs. Va ser jugant al camp de La Maurina on vaig sentir crits racistes contra l'àrbitre -en un partit arbitrat per un magrebí on no hi havia cap problema-. Va ser jugant contra el Pueblo Nuevo, que a un company negre del meu equip l'hi van dir 'negro de mierda'. El nivell és impressionant, com a ciutat som tot un referent pel què fa a masclisme i racisme als camps de futbol. Curiosament, en barris absolutament Tabarnians. És casualitat? No ho sé, però a mi em fa fàstic i vergonya.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No crec que sigui una pràctica habitual i exclusiva dels terrassencs, però tens raó que als barris tabarnians hi ha un gruix considerable de mal educats i energumens descontrolats. Tanmateix, la mala educació no és una qualitat exclusiva dels tabarnians. També pots trobar actituds masclistes, racistes i classistes a la Catalunya profunda o entre els catalans més catalanistes. En tot cas, crec que en menor proporció. I ho dic sense tenir cap dada estadística que ho corrobori.

      Elimina
  2. Un aplaudiment a les persones de la tripleta arbitral, que en aquest cas van ser dones.
    Els que les van insultar no són homes: són males persones.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El futbol treu els instints més primaris de moltes "persones". I hi ha gent molt primària entre nosaltres. Per sort són minoria i cada cop queden més aillats, però encara es fan sentir...

      Elimina
  3. Hi ha una paradoxa aquí... que s'insulti a un arbitre no és cap novetat i passa en tots els camps, sempre hi ha algú que no està d'acord amb les decisions. Però el tipus d'insult és molt diferent. Així que s'hauria de castigar a aquests que profereixen insults masclistes... perquè només se les insulti sense connotacions sexistes...

    Si l'espècie humana no va a la deriva, jo ja no sé...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Haha, potser arribarà el dia que s'hagi de multar o expulsar a un aficionat del camp en funció de l'insult que profereix: masclista, racista, xenòfob, classista, bromista...

      Elimina