"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 18 de gener del 2021

Primera expulsió amb vermella de Messi amb el Barça.


Acció en que Messi colpeja i es treu de sobre el jugador de l'Athletic Villalibre.













Ahir el Barça va perdre la final de la supercopa espanyola a l'estadi sevillà de La Cartuja (2-3), enfront de l'Athletic de Bilbao, en un partit dominat per les defenses, que semblava guanyat pel Barça (guanyava per 2-1 al minut 90), però que l'Athletic va saber remuntar a base de coratge, pressió defensiva, i la dosi justa (bé, justa segons el criteri arbitral) de joc brut.

Però potser, el fet més destacat, i que serà més recordat en el futur. d'aquesta final, va ser l'expulsió de l'astre argentí a manca d'uns cinc minuts per al final de la pròrroga, quan l'arbitre va considerar que havia agredit al jugador basc Villalibre (el barbes) quan aquest es va abalançar sobre Messi per aturar la seva cursa en atac, i l'argentí se'l va treure de sobre amb un gest violent. El cert és que no hi ha cap imatge propera de la jugada i no es veu clarament tota l'acció, però es veu el moviment brusc de Messi i com Villalibre cau desplomat a terra.

He de dir que tot i que no es pot justificar l'acció de Messi, entenc la seva frustració i la seva indignació creixent amb els jugadors rivals que es van passar tot el partit fent faltes i agafant qualsevol jugador culer que intentés iniciar un contraatac amb la pilota als peus. I aquest fet no va ser penalitzat per l'àrbitre del partit, el senyor Gil Manzano, que va ser molt permissiu amb el joc brut dels bilbaïns.

4 comentaris:

  1. La secció masculina del Barça ha tornat a fer figa.
    Visca el Barça!! (femení)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vaja, el femení no ho va fer gaire millor en aquest torneig. De fet van perdre al partit de semifinals... EN fi, cap de setmana negre per al Barça.

      Elimina
  2. Em sembla que la frustració de Messi és més amb els seus propis companys i el joc travat de l'equip que per l'acció del rival, que per mi no va fer res fora de mida. Això d'aturar contraatacs agafant la samarreta es castiga amb groga tot i no ser una acció violenta. Potser no es van castigar totes, però algunes sí. Els jugadors ja saben que seran amonestats quan ho fan, ho tenen com a últim recurs i en fan ús. L'acció de Messi, d'estar ja fins els ous de moltes coses, és violenta i innecessària i es mereixedora de targeta roja, si realment és el que sembla. Prova de que sí, és que va marxar del camp sense protestar ni un cop. Ja sabia què havia fet.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Messi, com a capità ja li havia mostrat a l'arbitre la seva disconformitat amb el criteri de deixar que els jugadors del Bilbao juguessin al límit del reglament amb constants faltes i agafades. Havien protestat unes quantes tots els jugadors culés, i algunes de manera vehement. Finalment, amb l'última de les jugades brutes, la que suposa l'expulsió de Messi en que el rival intenta obstaculitzar-li la cursa amb els braços al pit, Messi explota.

      Elimina