"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 21 de gener del 2022

Esquivant l'Òmicron.

 














Des de fa prop d'un mes, la variant Òmicron del virus de la Covid viu entre nosaltres, especialment a les escoles, on just abans de les vacances de Nadal va fer confinar el meu grup i molts altres, i que ara, passades les vacances, continua amb el seu alt nivell de transmissió. Les autoritats sanitàries, en vistes que aquesta variant no està resultant tan agressiva, pel que fa als efectes, com les anteriors, han decidit que prefereixen que els infants es contagiïn abans que haver-los de confinar cada dos per tres afectant la vida (laboral sobretot) dels pares.

Actualment no es confinen a penes grups, ja que cal que hi hagi un mínim de 5 alumnes positius, i això és bastant difícil que coincideixi en el temps. Entre el temps que triguen a fer els tests, els pares que no informen, i els asimptomàtics, difícilment coincidiran 5 alumnes positius alhora. Alguns grups s'han hagut de confinar, però molt lluny dels confinaments amb les altres variants.

En tot cas, al meu grup ja hi ha 5 alumnes confinats per casos dins del seu entorn proper (contactes directes), i a aquests s'hi han ajuntat alguns més que han faltat un o dos dies per virus estomacals... En fi, que estic sota mínims, resistint, i bastant resignat a agafar també aquesta variant tant transmissora. No tinc por perquè ja l'he passat un cop, i perquè tinc els dos vaccins. Que passi el que hagi de passar.

2 comentaris:

  1. El panorama és aquest ara i no hi podem fer gaires coses més, neteja, distància i tapaboques.

    Salut!.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Així és sa lluna, però la distància no és sempre fàcil de mantenir...

      Elimina