"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 4 de gener del 2022

Gaudir menjant i bevent a Bulgària.

 

Entrant de diferents boles (formatge amb espècies, sanfaina, bolets...)

 

Aquests dies d'estada a Sofia i Plovdiv, he pogut tastar alguns menjars i beures de la zona, una de les activitats que més m'agraden dels meus viatges. El cert és que Bulgària és un bon lloc per a gurmets. Potser el fet de ser cruïlla de cultures i tradicions culinàries el fan tan ric gastronòmicament parlant. 

També m'ha agradat comprovar que també cuiden molt el que beuen, i cada cop tenen més força els vins autòctons, boníssim el vi negre, i tenen molta cultura cervesera també amb cervesa local i cervesa d'importació, sobretot txeca i alemanya. Tampoc era difícil troba la nostra Estrella Damm.

El cafè també el fan amb màquina i sempre és bo, i com que tenen una important comunitat turca, no es difícil trobar locals on facin te i on venguin pastisseria típica àrab.

En definitiva, un país per menjar-se'l i beure-se'l.


Espècie d'hamburguesa de carn de pollastre i porc farcida amb formatge.

Boles de formatge especiades i pa grec.

A Bulgària també es poden menjar bones pizzes.

Al local que hi ha sota la mesquita de Plovdiv, tot tipus de tes i pastisseria àrab.

Porc al forn amb ceba, pastanaga...

Les sopes també les fan ben bones.

Baklava, un plat tradicional amb trossos de diferents carns esofades amb arròs i llegum.

Què dir de la ràkia... Dolça, anisada, boníssima.

Un país on gaudir de les moltes cerveses.

4 comentaris:

  1. I tornaràs a casa com si no haguessis marxat per Nadal, amb un parell de quilos de més. Tot té una molt bona pinta.😉

    Bon dia, Risto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Donncs molt em temo que sí... però ja tindré temps pel davant per tornar a cremar-los. ;-)

      Elimina