"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 4 de juliol del 2022

300 3d9f descarregats, coincidint amb la Festa Major.

 

3d9f (Foto: Mon Terrassa).


Ahir els Minyons vam tornar a actuar al Raval de Montserrat en motiu de la Festa Major de la ciutat després dels dos anys de pandèmia sense actuar-hi. Va ser una jornada especial pel retrobament de la colla amb la nostra plaça històrica, i personalment amb un bon grapat de minyons que reapareixen per la Festa Major, o que únicament es posen la camisa a les diades importants de la ciutat.

La diada de Festa Major ens va servir per estrenar el 3d9f enguany, a banda de descarregar el primer pd6 (el primer havia quedat en carregat a Sant Boi), i el 2d8f i 5d8 que ja havíem estrenat a la Festa Major de Cornellà un parell de setmanes enrere. Es dóna la casualitat que el 3d9f d'ahir és el número 300 de descarregats per la colla des de l'any 1989 quan es va descarregar el primer a la Diada de la Colla.

Amb l'actuació d'ahir, els Minyons ens vam convertir en la tercera colla que enguany ha pogut descarregar un castell de 9 pisos. Uns registres que encara queden lluny dels assolits en els anys de vaques grasses on acostumàvem a estrenar la gamma extra a la nostra Festa Major. Tanmateix, sabem que ara per ara no es pot estirar més el braç que la màniga, i que pas a pas, els castells aniran arribant i recuperarem el nivell d'anys enrere. Tan sols em queda el dubte de si serem capaços de mobilitzar el nombre de castellers necessaris per assolir aquests reptes, ja que després de l'aturada pandèmica molts castellers han (hem) reduït considerablement el seu compromís amb la colla.

4 comentaris:

  1. Estava ple de gom a gom.

    Veig que alguns dels meus comentaris segueixen quedant a Spam.

    Bon vespre, Risto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, tanmateix, a mesura que va avançant la diada la gent s'anava retirant. Ja és tradició a Terrassa i per Festa Major.

      A veure si em recordo de mirar el correu brossa més sovint. Malauradament no m'informa si en tinc de correu brossa.

      Elimina
  2. Mica en mica torna la normalitat, també en el món casteller. Però compte! Encara ens hem de protegir.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Així és Xavier. Dissabte i diumenge vaig anar a fer castells però amb mascareta i al final de les pinyes per donar una mica més de seguretat a la canalla.

      Elimina